Borsada salı günü fobisi

Borsada salı günü fobisi

Borsa İstanbul hiçbir şeyden çekmedi salı günlerinden çektiği kadar. BİST 100 Endeksi’nin hemen hemen her salı günü düşmesi borsa yatırımcılarının yeni fobisi-sendromu oldu. BİST 100 bugün 12 hafta sonra artıda kapatırken yüzde 1.16 yükseldi.

A+A-

Borsa İstanbul yatırımcıları, uluslararası gelişmelerden, yurt içi dinamiklere kadar onlarca veriyi, gelişmeyi takip ederken son dönemlerde garip bir durumla da karşı karşıya. BİST 100 Endeksi hemen hemen her salı düşüyor. Öyle ki BİST 100 Endeksi, 13 Mayıs 2023 Salı günü de dahil sonraki tüm salı günleri mutlaka geriledi. Bu süreçte borsanın en büyük kaydı yüzde 3.57 ile 18 Temmuz Salı günü gerçekleşti.

Borsadaki salı düşüşlerine uzmanlar bir anlam veremezken, bu durum yatırımcılar arasında, bir sendroma, fobiye dönüşmüş durumda. Bir grup yatırımcı sosyal medyada bu durumun tesadüf olmadığını olmadığını belirterek konunun araştırılmasını isterken, bir grup ise küçük yatırımcılara bir tuzak kurulmak istendiğini ifade ediyor.

Uzmanlar bugün Dünya Bankası’ndan gelmesi muhtemel 35 milyar dolarlık paket ve OVP gibi pozitif haberlere rağmen borsanın iyi bir performans göstermemesinin bir nedenin de bu salı sendromu olduğu ifade ediyorlar.

Eğer bugün yine aynı durum yaşanırsa, borsada üst üste eksi kapatan 13. Salı olacak.

Güncelleme:

 BİST 100 bugün 12 hafta sonra artıda kapatırken yüzde 1.16 yükseldi.

İlgili Haberler