Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor

Dünya ekonomilerindeki güçlü verilerin risk iştahını canlandırmasıyla Asya ve ABD borsaları yükseliş kaydederken, Borsa İstanbul'un da dünkü zayıflığın ardından bugün toparlanarak artıda açılması bekleniyor.

A+A-

Dünya ekonomilerindeki güçlü verilerin risk iştahını canlandırmasıyla Asya ve ABD borsaları yükseliş kaydederken, Borsa İstanbul'un da dünkü zayıflığın ardından bugün toparlanarak artıda açılması bekleniyor.

Analistler endeksin 50 günlük hareketli ortalama olan 77,000 puanın üzerinde kalmasını teknik açıdan önemli görüyor.

İş Yatırım'ın günlük bülteninde, "Borsa İstanbul'un Wall Street ve Asya borsalarındaki yükselişi izleyerek artıda açılmasını bekliyoruz. Piyasayı yönlendirecek haber akışının bulunmadığı ortamda, yatırımcılar ADP özel sektör istihdam ve ABD fabrika siparişleri verilerini takip edecek" denildi.

Piyasalar bugün ABD verileri ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasını izleyecek.

Yellen'ın IMF tarafından düzenlenen bir toplantıda saat 1700'de konuşması bekleniyor. Bugün ayrıca saat 1515'te ABD ADP özel istihdam verisi, saat 1700'de ise fabrika siparişleri verisi açıklanacak.

Bank Asya'nın bağlı ortaklığı Tuna Gayrimenkul'deki hisselerinin tamamının 62.85 milyon liraya, Nil Yönetim Hizmetleri'ndeki hisselerinin tamamının ise 69.25 milyon liraya satışı için protokol imzalandı. Analistler gelişmenin hisse için olumlu olduğunu söylediler.

GLOBAL PİYASALAR

Asya borsaları dünya genelinde açıklanan güçlü ekonomik verilerin, risk iştahını yükseltmesi ve Wall Street'te rekor seviyelerin görülmesini sağlamasıyla bugün üç yılın zirvesini gördü.

İşlemciler fon yöneticilerinin yılın ikinci yarısına girilmesiyle birlikte tahvilden çıkardıkları parayı borsalara aktardıklarını belirttiler.

Önemli ekonomilerde düşük faiz oranlarına dair görünüm ve piyasalar genelinde volatilite görülmemesi de yatırımcıları cesaretlendirdi.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.9, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

ABD'de Dow ve S&P 500 ABD ile Asya'da imalat sanayinde aktivitenin artması ve küresel ekonomiye ilişkin artan iyimserlikle dün rekor yüksek seviyelerden kapandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.