Borsada yükseliş yüzde 4'ü geçti

Borsada yükseliş yüzde 4'ü geçti

Tarihi düşüşlere sahne olan Borsa İstanbul, bugün yönünü yukarı çevirdi.

A+A-

Tarihi düşüşlere sahne olan Borsa İstanbul, bugün yönünü yukarı çevirdi. Güne satıcılı başlayan endeks ABD vadeli piyasalarında yüzde 4'e varan yükselişin etkisiyle 97 bin puanın üzerine çıktı.

Küresel piyasalardaki tarihi düşüşlerin etkisiyle rekor oranında kayıplara sahne olan Borsa İstanbul ABD vadeli piyasalarındaki yüzde 4'e varan yükselişin etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Günün ikinci yarısında alımları artıran piyasada kazanç oranı yüzde 4'ü aştı. 91 bin puana kadar gerileyen endeks yeniden 98 bin puan sınırına ulaştı. 

Ancak yeni tip korona virüs salgınına ve ekonomilere etkilerine dair endişeler ile alınan önlemlerin piyasalarda yeterli görülmemesi küresel risk iştahını baskılamaya devam ediyor.

ECB, faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, yeni LTRO ve 120 milyar Euro’luk ek varlık alım programı açıkladı. Borsa İstanbul, piyasalarında oynaklığı azaltmak için limitleri kısma uygulaması başlatma kararı alırken, uygulama bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak.

Sabaha Sağlık Bakanı'nın 2. vaka açıklaması ile başlağımız bu günde piyasaların gözü, kulağı vve tüm dikkati virüs istatistiklerinde olacak.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.