Borsada zirvede yatay bir hareket beklenebilir

Borsada zirvede yatay bir hareket beklenebilir

Yapı Kredi Yatırım bugün (9 Ekim 2023) BIST 100 Endeksi'nde yatay bir seyir beklerken haftanın ana direncini 8,560 puan olarak gösteriyor.

A+A-

Yapı Kredi Yatırım BIST Günlük Teknik Analiz Bülteni'ne göre bugün hisse Senedi piyasasında zirve bölgede yatay hareketler görülebilir.

Yapı Kredi Yatırım'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen hisse senedi piyasasında, BİST100 Endeksinin önce 8,150 bölgesindeki desteğe doğru bir düzeltme sergilediğini, ardından da bu kritik destekten gelen alımlarla yönünü tekrar 8,560'lardaki TL zirveye çevirmeyi başardığını görüyoruz. Önümüzdeki sürece baktığımızda da, zirve bölgede yaşanan dalgalı hareketlerle, son dönemde yaşanan hızlı yükselişin yatay alandaki konsolidasyonunun devam etme ihtimalini yüksek görüyoruz. Haftanın ana direnci olarak 8,560 lardaki TL zirveyi izlemeyi sürdürüyor ve bu önemli direncin aşılabilmesi halinde, yükseliş eğiliminin kademeli bir şekilde 8,750 ve 9,000 dirençlerine doğru devam etme olasılığını takip ediyoruz. Diğer taraftan, ilk önemli destek olarak eski zirve 8,400 puanı takip ediyoruz. Bu bölgenin destek olarak korunamaması halinde ise, yatay düzeltmenin yeniden geçen hafta piyasanın destek bulduğu aşağı yöndeki kritik destek 8,150/8,200 aralığına doğru yönelme ihtimalini yüksek görüyoruz.

İlgili Haberler