Borsanın düşüş yönlü açılması bekleniyor

Borsanın düşüş yönlü açılması bekleniyor

FED'in tahvil alımını azaltması ve faiz artırımı sinyali nedeniyle borsada satış baskılı bir açılış bekleniyor

A+A-

FED'in tahvil alım miktarını 10 milyar dolar daha azaltması ve faiz artırımının beklenenden daha erken olabileceğine dönük verdiği sinyaller bugün piyasaların yönünü belirleyecek. Dün oldukça dar bantta hareket edip günü küçük de olsa kayıpla kapatan BIST 100 Endeksi'nin bugüne satış baskılı başlaması bekleniyor.

Kısa vadeli teknik göstergeleri aşırı alım bölgesinde olan endeksin, ilk önemli destek noktası 65.147 seviyesinde. Dün 66 bin puan direncini test eden ancak buradan oldukça aşağıda kapanan endekste kısa-orta vadeli kar realizasyonunda asıl önemli destek noktası ise 64.768 seviyesi olacak. Bu seviye bugün hacimli olarak aşağı kırılmadığı sürece, kısa-orta vadeli yükseliş trendi, kanalın arz çizgisine kadar devam edecek. Aynı nedenle Avrupa borsalarının da bugüne satıcılı başlaması bekleniyor. 

FED'in kararlarının döviz piyasasında da dolar lehinde etki yaratması bekleniyor. Bu nedenle Kırım'da gerginliğin dünkü açıklamalara paralel kısmen düşmesine rağmen dolar hem TL hem euro karşısında değer kazanabilir.  Gün içinde FED'in kararları realize edilirken, Kırım'dan gelecek haberler de piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.