Borsaya iki şirket daha geliyor

Borsaya iki şirket daha geliyor

Arbul Entegre Tekstil İşletmeler AŞ ve Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arz edilmek üzere çıkardığı izahnameler SPK tarafından onaylandı

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre,  Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri AŞ'nin 2 TL ve Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1,15 TL satış fiyatı ile halka arz edilmek üzere çıkardığı izahname Kurul tarafından onaylandı.

SPK haftalık bültenine göre; TF Varlık Kiralama AŞ 1 milyar 250 milyon liralık kira sertifikası ihraç etmek üzere Kurul'a başvurdu. 

Enka İnşaat ve Sanayi AŞ 36 milyon lirası iç kaynaklardan ve 364 milyon lirası kar paylarından, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ 4 milyon 320 bin lirası kar paylarından, Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret AŞ 358 bin lirası iç kaynaklardan, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 50 milyon lirası bedelli ve 21 milyon 799 bin lirası iç kaynaklardan karşılanmak üzere sermaye artırımı yapmak üzere Kurul'a başvurdu. Ayrıca Şekerbank da 750 milyon liralık varlık teminatlı menkul kıymetlerin (VTMK) ihracı için SPK'ya başvuru yaptı.

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri AŞ 2 TL ve Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 1,15 TL satış fiyatı ile halka arz edilmek üzere çıkardığı izahname Kurul tarafından onaylandı.

Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi AŞ 1 milyar 158 milyon lira bedelli sermaye artırımı için yaptığı başvuru Kurul'ca onaylandı. Ayrıca TF Varlık Kiralama AŞ'nin yurt dışına ihraç etmek üzere 1 milyar 51 milyon 550 bin liralık kira sertifikası başvurusu SPK tarafından onaylandı.

Anel'de brüt takas uygulaması

Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (ANELT) pay piyasasında 26 Mart - 8 Nisan döneminde gerçekleşen işlemlerin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda; 11 Nisan 2014 tarihli işlemlerden başlamak üzere, ANELT pay piyasasında brüt takas uygulanması ve takas alacaklarının takas süresinin sonunda dağıtılması hususlarında İstanbul Takas ve  Saklama Bankası AŞ'ye bildirimde bulunulmasına ve ANELT paylarının açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu olabilecek sermaye piyasası araçları listesinden çıkarılması hususunda Borsa İstanbul AŞ'ye bildirimde bulunulmasına karar verildi.

Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yönetim kontrolünün Verimed Tıbbi Ürünler Lojistik Nakliyat ve Danışmanlık Sanayi ve Ticaret AŞ, Makro Market AŞ ve Şeref Songör tarafından ele geçirilmesi nedeniyle şirketin diğer ortaklarına ait paylar için, pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla Kurula sunulan "Zorunlu Pay Alım Teklifi Bilgi Formu"nun asgari 2,20 TL’lik pay alım teklifi fiyatı ile onaylanması kararlaştırıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.