Boston Fed Baลkanฤฑ Susan Collins Perลembe gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, Fed’in yakฤฑnda faiz indirimi dรถngรผsรผne baลlamasฤฑnฤฑn uygun olacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi ve ABD merkez bankasฤฑnฤฑn รถnรผmรผzdeki ay yapacaฤฤฑ politika toplantฤฑsฤฑnda faiz indirimine muhtemel desteฤinin sinyalini verdi.

Collins, Fox Business ile rรถportajฤฑnda “Enflasyonda oldukรงa fazla dรผลรผล gรถrdรผk. Bana gรถre bu dรผลรผล, bu yolda olduฤumuza olan gรผvenin artmasฤฑyla ve istihdam piyasalarฤฑnฤฑn genel anlamda saฤlฤฑklฤฑ olmasฤฑyla tutarlฤฑ. Yakฤฑn zamanda geniลlemeye baลlamanฤฑn uygun olduฤunu dรผลรผnรผyorum” dedi.

ฤฐลgรผcรผ piyasasฤฑnฤฑn saฤlฤฑฤฤฑnฤฑn korunmasฤฑnฤฑn bir รถncelik olduฤunu kaydeden Collins, “Farklฤฑ bir politika duruลuna geรงtiฤimizde kademeli ve sistemli bir ilerlemenin muhtemelen uygun olacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyorum.” diye ekledi.







