Botaş ve Gazporm anlaştı

Botaş ve Gazporm anlaştı

Botaş ve Gazprom, Gaz teslimat koşullarının tamamında anlaştı

A+A-

 

Gazprom CEO'su Alexei Miller'e göre Gazprom ve Türkiye'deki muhatabı Botaş, Rus gazının aktarımına yönelik ön anlaşmayı sağladılar.

Gazprom Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın enerji devi Gazprom'un Türkiye'deki  ortağı ile gaz teslimatına yönelik bütün ticari koşullar üzerinde anlaşma sağladığını belirtti.
Medvedev konuya ilişkin açıklamasında "Herşeyin üzerinde anlaşma sağlandı, bütün ticari ve ekonomik koşulları üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine bir yazı dizisi yazmaya gerek yok" dedi.


Gazprom CEO'su Alexei Miller Mayıs ayında yaptığı açıklamada Türkiye'de Botaş'un Rus gazındaki indirim konusunda ön anlaşma sağladığını ve bunun yakında resmi olarak formule edileceğini belirtmiş ancak indirim miktarı konusunda bir açıklama yapmamıştı. Medvedev bu konuşmasında Haziran ayında bir anlaşmanın imzalanacağını dile getirmişti.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın ise gaz hattının Yunanistan'a uzatılması konusunda bir anlaşmaya Haziran ayında St Petersburg'ta yapacakları toplantıda varmasının beklendiği ifade ediliyor.

Medvedev, ayrıca Rusya ve Türkiye'nin Türk akıma ilişkin bütün ayrıntı ve koşulları kapsayan hükümetler arası bir anlaşma imzalamayı planladığını öne sürdü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.