Gazprom CEO’su Alexei Miller’e gรถre Gazprom ve Tรผrkiye’deki muhatabฤฑ Botaล, Rus gazฤฑnฤฑn aktarฤฑmฤฑna yรถnelik รถn anlaลmayฤฑ saฤladฤฑlar.
Gazprom Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Alexander Medvedev bugรผn yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Rusya’nฤฑn enerji devi Gazprom’un Tรผrkiye’deki ortaฤฤฑ ile gaz teslimatฤฑna yรถnelik bรผtรผn ticari koลullar รผzerinde anlaลma saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
Medvedev konuya iliลkin aรงฤฑklamasฤฑnda “Herลeyin รผzerinde anlaลma saฤlandฤฑ, bรผtรผn ticari ve ekonomik koลullarฤฑ รผzerinde anlaลฤฑldฤฑ. Bunun รผzerine bir yazฤฑ dizisi yazmaya gerek yok” dedi.
Gazprom CEO’su Alexei Miller Mayฤฑs ayฤฑnda yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Tรผrkiye’de Botaล’un Rus gazฤฑndaki indirim konusunda รถn anlaลma saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ ve bunun yakฤฑnda resmi olarak formule edileceฤini belirtmiล ancak indirim miktarฤฑ konusunda bir aรงฤฑklama yapmamฤฑลtฤฑ. Medvedev bu konuลmasฤฑnda Haziran ayฤฑnda bir anlaลmanฤฑn imzalanacaฤฤฑnฤฑ dile getirmiลti.
Rusya devlet baลkanฤฑ Vladimir Putin ve Yunanistan Baลbakanฤฑ Alexis Tsipras’ฤฑn ise gaz hattฤฑnฤฑn Yunanistan’a uzatฤฑlmasฤฑ konusunda bir anlaลmaya Haziran ayฤฑnda St Petersburg’ta yapacaklarฤฑ toplantฤฑda varmasฤฑnฤฑn beklendiฤi ifade ediliyor.
Medvedev, ayrฤฑca Rusya ve Tรผrkiye’nin Tรผrk akฤฑma iliลkin bรผtรผn ayrฤฑntฤฑ ve koลullarฤฑ kapsayan hรผkรผmetler arasฤฑ bir anlaลma imzalamayฤฑ planladฤฑฤฤฑnฤฑ รถne sรผrdรผ.







