BOTAŞ'a borcunu ödeyemeyen şirketler teminatlarını kaybediyor

BOTAŞ'a borcunu ödeyemeyen şirketler teminatlarını kaybediyor

BOTAŞ, borcunu ödemekte zorlanan bazı enerji şirketlerin teminatlarını irat olarak kaydetmeye başladı

A+A-

BOTAŞ, son dönemde biriken ve milyonlarca liraya ulaştığı belirtilen doğalgaz satışı sonrası oluşan alacakları için kritik bir hamle yaptı. 

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Şirket, her türlü kolaylaştırıcı adıma karşın borcunu ödemekte aylardır zorlanan şirketlerin teminatlarını irat kaydetmeye başladı. Bunların başında doğalgazla çalışan bazı elektrik şirketleri geliyor. BOTAŞ, her türlü kolaylaştırıcı adıma karşın borcunu ödemekte aylardır zorlanan şirketlerin teminatlarını irat kaydetmeye başladı. 

Bir şirket yetkilisi, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “BOTAŞ’ın bu yönde (banka teminatlarının irat kaydedilmesi) bir adımı söz konusu. Elektrik tüketiminin düşmesi, suya dayalı elektrik üretimindeki artışın etkisiyle gaz santrallerinin bir bölümü çalışmıyor. Bazıları da üretimi kıstı. Dolayısıyla sektörde finansman ve nakit akışı sorunu var” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.