Bloomberg HT’ye konuลan ฤฐMKON Baลkanฤฑ Tahir Tellioฤlu, boykotun sรผresine geliลmelere gรถre karar vereceklerini duyurdu.
Mรผteahhitler รงimento sektรถrรผne yรถnelik eleลtirileri sonrasฤฑnda inลaatlarฤฑ geรงici olarak askฤฑya aldฤฑ.
ฤฐMKON Baลkanฤฑ Tahir Tellioฤlu, Bloomberg HT’ye yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada daha รถnce duyurduklarฤฑ gibi inลaatlarฤฑ geรงici olarak durdurduklarฤฑnฤฑ sรถyledi. Tellioฤlu, boykotun sรผresine geliลmelere gรถre karar vereceklerini sรถylerken, “2 gรผnde de bitirebiliriz, 15 gรผn de uzatabiliriz” diye konuลtu.
Daha รถnce yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Tellioฤlu, รงimento fiyatlarฤฑnda yรผzde 200โรผ bulan haksฤฑz zamlar olduฤunu belirterek รงimentocularla masaya oturmak istediklerini belirtmiลti. Tellioฤlu, masa talebine herhangi bir yanฤฑt alamayฤฑnca grev kararฤฑ aldฤฑklarฤฑnฤฑ aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
Tellioฤlu ลu aรงฤฑklamalarฤฑ yapmฤฑลtฤฑ: รimentocular, โรผretim kapasitesi 115 milyon ton. 80 milyon tonluk รผretim var. Bazฤฑlarฤฑ yurtdฤฑลฤฑna sattฤฑฤฤฑmฤฑzdan dolayฤฑ tedarik sorunu yaลฤฑyoruzโ diye aรงฤฑklama yapฤฑyorlar. Bu, yurtdฤฑลฤฑna sattฤฑฤฤฑn iรงin tedarik sorunu deฤildir, bu iรงeride รผretimi kฤฑsฤฑtlayarak fiyatฤฑ artฤฑrma politikasฤฑdฤฑr. Bunu doฤru bulmuyoruz. Ayrฤฑca ลu anda 4-5 bรผyรผk yatฤฑrฤฑmcฤฑnฤฑn ilgili bakanlฤฑklara รงimento fabrikasฤฑ kurmak iรงin mรผracaatฤฑ olduฤunu biliyoruz. Dolayฤฑsฤฑyla iรงeride รงimento รผretimini karลฤฑlamada kapasite sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑ varsa bu yatฤฑrฤฑmcฤฑlara izin verilerek รงimento sektรถrรผnรผn daha da bรผyรผtรผlmesine tarafฤฑz. Gerekirse de รงaฤrฤฑmฤฑz karลฤฑlฤฑk bulmazsa biz de รงimento fabrikalarฤฑ kurma giriลimine baลlayabiliriz.
TฤฐM Baลkanฤฑ da รงaฤrฤฑ yapmฤฑลtฤฑ
Son dรถnemde inลaat ve รงimento sektรถrรผ arasฤฑndaki fiyatlama konusunda yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlara dair Tรผrkiye ฤฐhracatรงฤฑlar Meclisi (TฤฐM) Baลkanฤฑ ฤฐsmail Gรผlle de yorumlarda bulunmuลtu.
Bloomberg HTโye รถzel aรงฤฑklamalarda bulunan Gรผlle, รงimento sektรถrรผne seslenerek, iรง piyasadaki talebi de gรถz รถnรผnde bulundurmalarฤฑ gerektiฤini, aksi halde enflasyonist baskฤฑnฤฑn devam edeceฤini sรถylemiลti.
TฤฐM Baลkanฤฑ ฤฐsmail Gรผlle, โBazฤฑ sektรถrlerde hammadde ihracatฤฑndan dolayฤฑ iรง piyasada birtakฤฑm sฤฑkฤฑntฤฑlar yaลandฤฑ. รzellikle รงimento sektรถrรผnde iรงerideki dengeyi gรถzeterek iรงerinin ihtiyacฤฑnฤฑ gรถrdรผkten sonra geri kalan kapasitelerin ihraรง edilmesi daha doฤru.โ aรงฤฑklamalarฤฑnda bulundu.







