Bozdağ ile ilgili fezleke hazırlandı

Bozdağ ile ilgili fezleke hazırlandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında, yargılama sürecine müdahale ettiği gerekçesiyle fezleke hazırlanıp Adalet Bakanlığı'na gönderildi

A+A-

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir'deki Devlet Demiryolları Liman İşletmesi ile ilgili operasyona müdahale ettiği gerekçesiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke hazırlandığını ve fezlekenin Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini söyledi.

Tezcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık'tan bu yana Türkiye'nin dört bir yanında operasyonlar düzenlendiğini ve hükümet tarafından bu operasyonlara müdahale edildiğini kaydetti.

Tezcan, bu çerçevede İzmir'de yapılacak olup da engellendiğini iddia ettiği operasyona bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da müdahale ettiğini, bu nedenle Özel Soruşturma Savcılığı tarafından hakkında fezleke düzenlenerek Ankara'ya Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini kaydetti.

Fezleke üst yazısını habercilere gösteren Tezcan, 14 sayfa ve 32 klasörden oluşan fezleke eklerinde, Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'ten sonra Bakan Bekir Bozdağ'ın da bizzat İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı arayarak "soruşturmaya müdahale etmesini istediğinin" kayıt altına alındığını iddia etti.

Tezcan şunları belirtti:

"Fezlekede, Bakan Bekir Bozdağ'ın müdahalesinin yargıyı etkileme ve soruşturmayı engelleme suçu olduğu açık şekilde yazılmış. Hükümet suçüstü yakalanmıştır. Fezleke ve ekli dosya şu anda Adalet Bakanlığı'nda. Bakan Bekir Bozdağ, dört bakanla ilgili fezlekeleri Meclis'e göndermemek için çare arıyor ama kendisi ile ilgili fezlekeyi derhal Meclis’e göndermek zorundadır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.