Brent geriliyor

Brent geriliyor

Brent türü petrol bugün aşağı yönlü seyrederken, İkon Menkul, destek olarak 54.60 ve 54.10 dolara işaret ediyor

A+A-

İkon Menkul BRENT Analizi: 


İran ve P5+1 ülkeleri arasında yapılan müzakere 10 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. ABD, uzlaşmanın süresinden çok kalitesine baktıklarını belirtti. Nükleer görüşmelerde her alanda gelişme kaydedildiği söylenirken, Rusya’dan gelen açıklamada ise gerekirse bakanların bir araya gelip görüşmelere devam edebileceği söylendi. Bunun yanında, aybaşından bu yana, Yunanistan’a ilişkin gelişmelerin yanı sıra, Çin’in büyümesine yönelik endişelerin artması da petroldeki düşüşü tetikliyor. Dün TSİ 23.30’da Amerikan Petrol Enstitüsü, haftalık ham petrol stoklarındaki değişimin beklenti altında 958 bin varil düştüğünü açıkladı. Geçtiğimiz hafta 1.87 milyon varillik artış olabileceğini söylemişti. Bugün TSİ 17.30’da Enerji Bilgi Yönetimi resmi haftalık stokları açıklayacak. Stokların 700 bin varil azalması bekleniyor.
Teknik olarak baktığımızda, Yunanistan ile Çin ekonomik sorunları ve İran beklentileri ile beraber sert satıcılı seyir izleyen petrol fiyatları, dün tepki alımlarıyla bir miktar toparlanmış görünüyor. 55.50 seviyesinden destek bulan Brent petrolde, bugün yine satışlar gelmeye devam etmektedir. Bu desteğin kırılması ile beraber takip edeceğimiz diğer destekler 54.60 ve 54.10 seviyelerinde bulunuyor.

Destek: 55.50- 54.60- 54.10
Direnç: 56.85- 58.00- 59.15
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.