Euro Bรถlgesi’nde yatฤฑrฤฑmcฤฑ gรผveni Temmuz’da Bรผyรผk Britanya’nฤฑn referandum sonucu Avrupa Birliฤi’nden(AB) ayrฤฑlma kararฤฑ almasฤฑnฤฑn (Brexit) etkisiyle son 1,5 yฤฑlฤฑn en dรผลรผk seviyesine indi.
Sentix tarafฤฑndan 30 Haziran ile 2 Temmuz arasฤฑnda yapฤฑlan ve 260’ฤฑ kurumsal olmak รผzere bin 56 yatฤฑrฤฑmcฤฑ tarafฤฑndan yanฤฑtlanan anket sonuรงlarฤฑna gรถre, yatฤฑrฤฑmcฤฑ gรผveni endeksi 9,9 puandan 1,7 puana indi. Bรถylece endeks 2015 yฤฑlฤฑ Ocak ayฤฑndan bu yana en dรผลรผk seviyesini gรถrmรผล oldu. Piyasa beklentisi endeksi 2,0 puana ineceฤi yรถnรผndeydi.
Cari endeks aynฤฑ ayda 9,8 puandan 5,5 puana, yatฤฑrฤฑmcฤฑ beklenti endeksi 10,0 puandan -2,0 puana indi. Bรถylece cari endeks 2015 yฤฑlฤฑ ลubat, beklenti endeksi 2014 yฤฑlฤฑ Kasฤฑm ayฤฑndan bu yana en dรผลรผk seviyesine geldi.







