BTK: Youtube'a yasak devam edecek

BTK: Youtube'a yasak devam edecek

Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararına rağmen, BTK dava konusu içeriklerin bir kısmının hala yayınlanmaya devam ettiği gerekçesiyle erişimin engellenmesi tedbirine devam edildiğini açıkladı.

A+A-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) dava konusu içeriklerin bir kısmının hâlâ yayınlanmaya devam ettiği gerekçesiyle YouTube.com internet sitesine uygulanan erişimin engellenmesi tedbirine devam edildiğini açıkladı.

BTK'dan yapılan açıklamada, Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi'nin 15 linke erişimin engellenmesine dair kararın devamına ve YouTube.com internet sitesinin bu şekilde erişime açılmasına karar verildiği belirtilerek,

"YouTube tarafından 15 linkteki içeriklerin bir kısmının kaldırılmış olduğu, bir kısım linklerde ise içeriğin tamamen çıkarılmayarak sadece Türkiye'den erişimin engellendiği; ancak, yurtdışından erişimin mümkün olduğu tespit edilmiştir" denildi ve şöyle devam edildi:

"Aynı içeriği taşıyan bir kısım linklerin halen yayınlanmaya devam ettiği görülmektedir. Diğer taraftan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret niteliğindeki içerikler nedeniyle YouTube'a uyarı mesajları gönderilmiş olup, söz konusu içerikler çıkarılmadığı için 27 Mart'tan tarihinden itibaren... erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Söz konusu içeriklerin bir kısmı hâlâ ilgili internet sitesinde yayınlanmaya devam ettiğinden, YouTube.com internet sitesine uygulanan erişimin engellenmesi tedbirine devam edilmektedir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.