Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

“Bu kafayla dolar 20 lira olur”

Muharrem ฤฐnce, Merkez Bankasฤฑ ve Para Politikalarฤฑ Kurulu (PPK) รผyelerine suรง duyurusunda bulunacaklarฤฑnฤฑ sรถyledi. Muharrem ฤฐnce, "Bu kafayla giderse dolar 20 lira olur. Batฤฑrฤฑr memleketi" dedi.
"Bu kafayla dolar 20 lira olur" Borsatek

Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre Memleket Partisi Genel BaลŸkanฤฑ Muharrem ฤฐnce, partisinin Memleket BuluลŸmalarฤฑ programฤฑ kapsamฤฑnda Konya’ya geldi. Mevlana Tรผrbesi’ni ziyaret eden ฤฐnce, Sultan Selim Cami’sinde cuma namazฤฑ kฤฑldฤฑ. Cuma namazฤฑ รงฤฑkฤฑลŸฤฑnda gazetecilerin sorulunu yanฤฑtlayan ฤฐnce, Merkez Bankasฤฑ ve Para Politikalarฤฑ Kurulu (PPK) รผyelerine suรง duyurusunda bulunacaklarฤฑnฤฑ sรถyledi.

“Bu fakirleลŸmek demektir”

Merkez Bankasฤฑ yรถneticileri ve PPK รผyelerinin gรถrevlerini kรถtรผye kullandฤฑฤŸฤฑnฤฑ dile getiren ฤฐnce, โ€œBugรผn avukatlarฤฑmฤฑza gerekli talimatlarฤฑ verdim. Merkez Bankasฤฑ ve Para Politikalarฤฑ Kurulu รœyeleri’ne suรง duyurusunda bulunacaklar. Merkez Bankasฤฑ Kanunu รงok aรงฤฑk. Kanun PPK ve Merkez Bankasฤฑ yรถneticilerine fiyat istikrarฤฑnฤฑ koruma, baฤŸฤฑmsฤฑz karar alma ve bu konuda politika uygulama yetkisi veriyor. Bรถyle olmasฤฑna raฤŸmen iki ayda yรผzde 30’luk bir dรถviz artฤฑลŸฤฑyla karลŸฤฑ karลŸฤฑyayฤฑz. Bu fakirleลŸmek demektirโ€ dedi.

“Saraylฤฑnฤฑn kibri yรผzรผnden”

BaฤŸฤฑmsฤฑz karar alma yetkisi olan Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn milleti dรผลŸรผnmediฤŸini sรถyleyen ฤฐnce, โ€œSarayda oturan kibirliyi dรผลŸรผnmektedir. Onun talimatlarฤฑyla yรถnetilmektedir. Saraylฤฑnฤฑn kibri yรผzรผnden milletimiz fakirleลŸmektedir. 50 kere sรถyledik. Enflasyon dรผลŸmeden faiz dรผลŸรผrmek dรถvizi arttฤฑrฤฑr. Bu artฤฑลŸ enerji fiyatlarฤฑnda artฤฑลŸ demektir. Ham maddede artฤฑลŸ, tรผm girdilerin fiyatฤฑnda artฤฑลŸ demektir. Bunun sonunda da karลŸฤฑmฤฑza enflasyon olarak รงฤฑkacaktฤฑrโ€ diye konuลŸtu.

“Memleketin soyulmasฤฑna izin vermeyeceฤŸiz”

Gรถrevini kรถtรผye kullanan Merkez Bankasฤฑ nedeniyle herkesin cebinden para gittiฤŸini dile getiren ฤฐnce, โ€œ128 milyar dolar gitti. Kuru sabit tutmak iรงin bu para gitti. ลžimdi dolar geldi 11 liranฤฑn รผzerine, Euro geldi 13 liraya dayandฤฑ. O 128 milyar dolarฤฑ 6.80’den alanlar bugรผn 12 liradan bozacak. Kim bunlar? Bunlarฤฑ bilelim. Memleketin soyulmasฤฑna izin vermeyeceฤŸizโ€ dedi.

“Ben 10 lira olur dedim ama…”

3 yฤฑl รถnce meydanlarda โ€œErdoฤŸan bir daha kazanฤฑrsa dolar 8-10 lira olurโ€ dediฤŸini hatฤฑrlatan ฤฐnce, โ€œร–zรผr diliyorum milletimizden. Bu kadarฤฑnฤฑ ben bile bilemedim. Ben 10 lira olur dedim ama 12 lira oldu. Bu kadar beceriksiz olacaฤŸฤฑnฤฑ ben bile tahmin etmedim. Kรถtรผ yรถnetiyordu ama bu kadar kรถtรผ yรถneteceฤŸini asla tahmin etmedimโ€ ifadelerini kullandฤฑ.

ฤฐnce sรถzlerine, โ€œDolar 4 lirayken bazฤฑ vatandaลŸlarฤฑmฤฑz dolar 7-8 lira olacak diye tweet attฤฑklarฤฑ iรงin mahkemeye verdiler bu vatandaลŸlarฤฑ. 11 lirayฤฑ geรงmiลŸ bir dolar varken bu davalarฤฑn dรผลŸmesi lazฤฑm. BoลŸu boลŸuna yargฤฑlanฤฑyorlar bu vatandaลŸlarฤฑmฤฑzโ€ diye devam etti.

4 Haziran 2020 tarihinde Katarla yapฤฑlan SWAP anlaลŸmasฤฑnฤฑ gรผndeme getiren ฤฐnce, โ€œO zaman dolarฤฑ 12,5 lira รผzerinden anlaลŸtฤฑklarฤฑnฤฑ sรถylemiลŸtim. Dolar 6.76 liraydฤฑ. Hiรงbir devlet yetkilisi buna cevap vermedi. Sรถzรผmรผ tekrarlฤฑyorum. Katarla yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑz anlaลŸmada dolarฤฑ 12,5 lira รผzerinden mi anlaลŸtฤฑnฤฑz? Bu milletin paralarฤฑnฤฑ bรถyle mi soydunuz?โ€ dedi.

Gรผndemdeki faiz tartฤฑลŸmalarฤฑna da deฤŸinen ฤฐnce, ลŸรถyle devam etti:

* Faiz kรถtรผ. Faize iyi diyen mi var? Faiz haram da, dรผลŸรผk faiz caiz mi? Buna da bir cevap versin madem faiz bu kadar kรถtรผ. Bak Konya’da รงiftรงilerin faiz borรงlarฤฑ var. Hadi gel birlikte silelim bunlarฤฑ.

* Dรผnyadan kopuk bir hayat yaลŸayarak, dรผnyayฤฑ tanฤฑmadan faiz takฤฑntฤฑsฤฑyla Tรผrkiye ekonomisini yรถnetmeye kalkmakโ€ฆ Tekrar sรถylรผyorum bu kafayla giderse dolar 20 lira olur. Batฤฑrฤฑr memleketi. ฤฐnลŸallah aklฤฑ selim galip delecektir.

ฤฐnce, CHP lideri KฤฑlฤฑรงdaroฤŸluโ€™nun, dรผn katฤฑldฤฑฤŸฤฑ televizyon programฤฑnda, CumhurbaลŸkanฤฑ adayฤฑ iรงin kamuoyunda ฤฐstanbul ve Ankara bรผyรผkลŸehir baลŸkanlarฤฑnฤฑn isimlerinin รถn plana รงฤฑktฤฑฤŸฤฑ yรถnรผndeki soruya verdiฤŸi โ€˜Toplum pop star da bekleyebilirโ€™ yanฤฑtฤฑ hatฤฑrlatฤฑldฤฑ.

ฤฐnce, konuyla ilgili ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

* Bize รถฤŸretmenlerimiz, eฤŸitim fakรผltesinde ลŸรถyle รถฤŸretirlerdi. Sฤฑnฤฑflardaki camlarฤฑn altฤฑnฤฑ boyarlardฤฑ. ร‡ocuklar dฤฑลŸarฤฑ bakmasฤฑn, รถฤŸretmenle ilgilensin, diye ama bizim รถฤŸretmenimiz ise โ€˜Sฤฑnฤฑf camฤฑnฤฑn altฤฑnฤฑ boyayฤฑp, รงocuklara kendini zorla dinlettirmek รถฤŸretmenlik deฤŸildir.

* ร–ฤŸretmenlik, boyasฤฑz camlar olacak, dฤฑลŸarฤฑ bakmak serbest olacak; ama sen dersi รถyle gรผzel anlatacaksฤฑn ki รถฤŸrenciler seni dinleyecek. ร–ฤŸretmenlik o derdi. ฤฐster pop yฤฑldฤฑzฤฑ ol ister artist ol ister baลŸka biri ol. Milletin gรถnlรผne giriyorsan, oy alฤฑyorsan, baลŸฤฑmฤฑn รผzerinde yerin var.

* ร–yle โ€˜pop yฤฑldฤฑzฤฑโ€™ falan diyerek kimse kรผรงรผmsenmemeli. Yoksa camlarฤฑ boyayฤฑp, millete zorla ders anlatmaya kalkmak daha kรถtรผ. Pop yฤฑldฤฑzฤฑ olsun; ama milletin gรถnlรผne girsin, oy alsฤฑn. Bence daha makbuldรผr.

Muharrem ฤฐnce, daha sonra esnafฤฑ ziyaret edip, sohbet etti.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.409546.55670.02%
EURO 52.847753.03880.02%
JAPON YENฤฐ 3.4633.483-0.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.361157.45610.01%
STERLฤฐN 61.281661.51420%
ร‡ฤฐN YUANI 6.83456.8455-0.01%
RUS RUBLESฤฐ 0.62260.62430.06%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62486.05 -2.2325%
Ethereum 1660.93 -3.6121%
Tether USDt 1.00 -0.0048%
BNB 576.48 -2.1456%
Solana 69.31 -3.7162%
USDC 1.00 0.0116%
XRP 1.11 -1.8447%
Dogecoin 0.08 -4.2179%
Toncoin 1.57 -6.7198%
Cardano 0.15 -4.4024%
Shiba Inu 0.00 -1.5191%
Avalanche 6.45 3.9435%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam