Almanya Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Bundesbank) aylฤฑk raporuna gรถre Almanya ekonomisi รผรงรผncรผ รงeyrekte bir miktar daraldฤฑ.
Bundesbank’a gรถre, sanayi mallarฤฑna yรถnelik dฤฑล talep zayฤฑf kaldฤฑ ve yรผksek finansman maliyetleri yatฤฑrฤฑmlara zarar verdi, bu da sanayide ve รถzellikle inลaatta iรง talebi azalttฤฑ. Motorlu taลฤฑt รผretiminin รถzellikle keskin bir ลekilde dรผลtรผฤรผ ve sanayi ลirketlerinin sรผrekli darboฤazlardan ve artan talep eksikliฤinden ลikayet ettiฤi belirtildi.
Bununla birlikte, saฤlam bir iลgรผcรผ piyasasฤฑ ve gรผรงlรผ รผcret artฤฑลฤฑ, gevลeyen enflasyonla birlikte ekonomiye bu รงeyrekte yardฤฑmcฤฑ oldu.
Ancak gรถstergeler perakende ve konaklama satฤฑลlarฤฑnฤฑn zayฤฑf olduฤunu gรถsterirken, GfK’nฤฑn anketi de tรผketicilerin harcamak yerine daha fazla tasarruf ettiฤini gรถsterdi.
Almanya’nฤฑn istatistik ofisi Destatis, 3. รeyrek GSYH’ye iliลkin ilk tahminini 30 Ekim’de aรงฤฑklayacak







