Burgan Yatฤฑrฤฑm, Tekfen iรงin uzun ve kฤฑsa vadeli tavsiyelerini sฤฑrasฤฑyla ‘TUT’ ve ‘PฤฐYASAYA PARALEL GETฤฐRฤฐ’ye indirdi.
Burgan Yatฤฑrฤฑm’ฤฑn analizinde hisse hedef fiyatฤฑnฤฑn ise 10% artฤฑrฤฑlarak 7,70 TL’ye รงฤฑkartฤฑldฤฑฤฤฑ belirtildi. Burgan Yatฤฑrฤฑm tarafฤฑndan hazฤฑrlanan analizde ลรถyle denildi:
“Tekfen iรงin uzun ve kฤฑsa vadeli tavsiyelerimizi sฤฑrasฤฑyla TUT ve PฤฐYASAYA PARALEL GETฤฐRฤฐ ye indirirken hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ 10% arttฤฑrarak 7.70 e รงฤฑkarฤฑyoruz. Tekfen sene baลฤฑndan beri piyasanฤฑn %56 รผzerinde getiri ile endeksin en dikkat รงekici hisselerinden biri oldu. Bu getirinin yaklaลฤฑk %16โya yakฤฑn kฤฑsmฤฑ ise geรงtiฤimiz 1 ay iรงerisinde gerรงekleลti. Her ne kadar Tekfen Holding uzun sรผredir beฤendiฤimiz kaฤฤฑtlardan biri olsa da, yakฤฑn vadeli beklentilerin bu hareketle fiyatlandฤฑฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruz.
1.รงeyrek sonuรงlarฤฑnฤฑn beklentilerin รผzerinde gelmesi ile ลirket yรถnetiminin 2016 baลฤฑnda koyduฤu hedeflere rahatlฤฑkla ulaลฤฑlabileceฤi algฤฑsฤฑ hissenin bu kuvvetli hareketinde etkili oldu. Lรขkin geldiฤimiz seviyede bir takim riskleri de gรถzardi etmememiz gerektiฤini dรผลรผnรผyoruz. Bilhassa dรผลmeye devam eden gรผbre fiyatlarฤฑ ลirket hedeflerinin tutmamasinda etkili olabilecek baลlฤฑca faktรถr gibi gรถzรผkรผyor. Gecmiล tecrรผbelerimiz ลirketin her iki ana faaliyet kolunun da volatil faaliyet karakteristiฤi oldugunu gรถsteriyor. Bu nedenle tahminlerimizi muhafazakar tarafta tutmaya devam ediyoruz.
Taahhรผt: Yeni kontrat alฤฑmlari kuvvetli sรผrdรผrรผlebilirlik en bรผyรผk soru iลareti โ Taahรผt bรถlรผmรผnรผn hassas yapisi ve geรงmiลte yaลanฤฑlan yรผksek รงaplฤฑ zararlar tahminlerimizi ihtiyatli yapmamizin ana sebebi. Problemli projelerin bรผyรผk kฤฑsmฤฑ geride kalmasฤฑna ragmen, ve bu projelerden bir takฤฑm geri kazanฤฑmlar mรผmkรผn olmasฤฑna ragmen marj beklentilerimizi cok da yukarฤฑ รงekmiyoruz bu aลamada. 2018 sonrasฤฑ marj beklentimizi 6% seviyesinden 7% ye รงฤฑkarmakla yetiniyoruz, ve halen ลirket hedefi olan 10% seviyesine gรถre ihtiyatli duruลumuzu koruyoruz.
Gรผbre fiyatlarฤฑ dรผลรผse devam ediyor sirket hedefleri risk altฤฑnda โ Sulfirik ve fosforik asit yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn tamamlanmasฤฑ FAVOK marjina 5-6 puan kadar olumlu etki yaratacak.1. รงeyrek hacimlari KDV azaltฤฑmฤฑ beklentisi ile 4C15 den 1C16 ya hacim kaymasina sebep oldu ve bu faaliyet sonuรงlarฤฑna olumlu yansฤฑdฤฑ. Yฤฑlฤฑn geri kalanฤฑn hacimlerin normal seyrine gelmesini bekliyoruz. DAP ve AN gรผbrelerinde sene baลฤฑndan beri olan fiyat dรผลรผลรผ 20% ve 30% seviyesine ulaลtฤฑ sฤฑrasฤฑyla. Bu fiyatlar 3.รงeyrege girerken senelik bazda ortalama 30% dรผลรผลe tekabul ediyor. Fosfatli sezonuna bu fiyat seviyeleriyle girilmesi halinde ลirket yonetiminin de sene baลฤฑnda fiyatlar yรผksek iken belirlediฤi hedefleri aลaฤi รงekebilme riski olduฤunu dรผลรผnรผyoruz.”







