Maliye Bakanฤฑ Naci Aฤbal, merkezi yรถnetim bรผtรงesinin ลubat ayฤฑnda 2.4 milyar TL fazla verdiฤini, faiz dฤฑลฤฑ fazlanฤฑn (FDF) ise 6.5 milyar lira olduฤunu aรงฤฑkladฤฑ.
Geรงen yฤฑl ลubat ayฤฑnda bรผtรงe 2.4 milyar lira aรงฤฑk vermiล, FDF 4.5 milyar lira olmuลtu.
Aฤbal yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, geรงen yฤฑl Ocak-ลubat dรถneminde 1.4 milyar lira fazla veren bรผtรงenin, bu yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde 6.6 milyar lira fazla verdiฤini bildirdi ve sรถzlerine ลรถyle devam etti:
“Bu sonuรงlar, kรผresel ekonomideki zayฤฑf seyre, raฤmen geรงici bรผtรงenin uygulandฤฑฤฤฑ bu dรถnemde dahi hรผkรผmetimizin mali disiplini kararlฤฑlฤฑkla sรผrdรผrdรผฤรผnรผn gรถstergesidir.”
Aฤbal, “รnรผmรผzdeki dรถnemlerde de sรผrdรผreceฤimiz mali disiplin, ekonomimizin istikrarฤฑ iรงin en รถnemli รงฤฑpalardan biri olmaya devam edecektir.







