ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesi (ฤฐBB), Esenler’deki Bรผyรผk ฤฐstanbul Otogarฤฑ’nฤฑ iลleten ลirketten amacฤฑna uygun kullanฤฑm yapฤฑlmadฤฑฤฤฑ iรงin otogarฤฑn 15 gรผn iรงinde tahliye edilmesini istedi.
9 Aฤustos 2016 tarihli, ฤฐstanbul 17. Noterliฤi aracฤฑlฤฑฤฤฑyla gรถnderilen yazฤฑda otopark รผcreti alฤฑnmasฤฑ tahliye gerekรงesi olarak gรถsterildi.
Otogarฤฑn tahliyesine iliลkin ฤฐBB’nin talebini hakkฤฑnda hapis cezasฤฑ olan ve yurtdฤฑลฤฑnda bulunan Metro Holding Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Galip รztรผrk de Twitter hesabฤฑ รผzerinden duyurdu. รztรผrk, sฤฑk sฤฑk hakkฤฑndaki dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑk, cinayete azmettirme davalarฤฑnฤฑn Paralel Yapฤฑ tarafฤฑndan organize edildiฤini aรงฤฑklamฤฑล ve otogarฤฑn adฤฑnฤฑ 15 Temmuz ลehitler Otogarฤฑ olarak deฤiลtirdiฤini ilan etmiลti.
AKP’ye yakฤฑnlฤฑฤฤฑ ile de bilinen firari iลadam, twitter hesabฤฑndan โDarbe olsaydฤฑ bรผtรผn ลirketlerimizi alacaklardฤฑ FETรCร p.ler ลimdi gider ayak sadece otogarฤฑ istemiลlerโ dedi.
330 FฤฐRMA HฤฐZMET VERฤฐYOR
Bรผyรผk ฤฐstanbul Otogarฤฑ’nda gรผnde 2000 otobรผs รงฤฑkฤฑล yapฤฑyor yine bir o kadar araรง da giriล yapฤฑyor. Gรผnde 100 bin kiลinin hareket halinde olduฤu otogarda toplam 168 yazฤฑhane ve 330 kadar da firma bulunuyor. Bรผyรผk ฤฐstanbul Otogarฤฑ’nฤฑn tahliyesi 4 yฤฑl รถnce de gรผndeme gelmiลti.







