รalฤฑk Enerji Gรผrcistan’da 485 milyon dolar deฤerinde birbirinin ardฤฑ sฤฑra inลa edilecek toplam 223.6 MW’lฤฑk iki hidroelektrik santral ihalesi kazandฤฑ.
Interfax Haber Ajansฤฑ’nda yer alan habere gรถre, Gรผrcistan Enerji Bakanlฤฑฤฤฑ ihaleyi รalฤฑk Enerji’nin kazandฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Rioni Nehri รผzerine yapฤฑlacak santral iki kaskat barajdan oluลuyor. Buna gรถre birinci baraj olan Alpana HES 70.6 MW, ve ikinci baraj olan Sadmeli HES ise 153 MW kurulu gรผce sahip olacak. ฤฐki santral toplamda yฤฑllฤฑk yaklaลฤฑk 1 milyar kWh elektrik รผretecek.
Gรผrcistan Elektrik idaresi ESCO’nun dรผzenlediฤi ihalede en iyi teklifi veren รalฤฑk Enerji, santralde รผretilecek elektrik iรงin kilowatt-saat baลฤฑna 0.055 dolarlฤฑk fiyat teklifinde bulundu.
รalฤฑk Enerji ayrฤฑca iki santralin inลaatฤฑnฤฑ da 40 ay iรงinde bitirmeyi taahhรผt etti.
รalฤฑk Enerji iki hafta รถnce de Gรผrcistan’da 230 MW kurulu gรผce sahip olacak bir doฤalgaz santrali kurmak iรงin kontrat imzalamฤฑลtฤฑ. Bu santralin yapฤฑm maliyeti de 220 milyon dolar civarฤฑnda.







