Cam hisselerinde hedef fiyatlar yükseldi

Cam hisselerinde hedef fiyatlar yükseldi

Yapı Kredi Yatırım yayınladığı raporunda Şişe Cam, Anadolu Cam ve Trakya Cam için hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize ederken bu hisseler için daha önce açıkladığı tavsiyelerini korudu

A+A-

Yapı Kredi Yatırım cam hisselerinde hedef fiyatlarını yükseltti. Kurum yayınladığı analizinde Şişe Cam için “Tut” tavsiyesini korurken hedef fiyatını 2.98’den 3.28’e yükseltti. “Al” tavsiyesini koruduğu Trakya Cam için hedef fiyatını 3.10’dan 3.30’a yükseltti.

Yapı Kredi Yatırım Anadolu Cam için hedef fiyatını 1.82’den 2.18’e yükselttiği ve “Tut” tavsiyesini koruduğu Anadolu Cam için şu değerlendirmeyi yaptı.

Rusya operasyonlarındaki zayıflık

Rusya'da devam eden zayıf talep ve sınırlı seviyede de olsa yurtiçi piyasaya yeni bir rakibin girmesinin olumsuz etkileri sebebiyle Anadolu Cam hakkındaki temkinli görüşümüzü sürdürüyoruz. İlave olarak, şirketin marjları üzerinde 4Ç14’de olmasını beklediğimiz doğalgaz zammının, şirketin yapacağı fiyat artışları sonucunda sınırlı bir etkisi olmasını bekliyoruz.

Anadolu Cam 7.7x 2014T FD/VAFÖK çarpanı ile benzer şirketlere göre %14 primli işlem görmektedir. Risksiz faiz oranı%10'dan %9.5'a düşürmemiz ve tahminlerimizde bazı revizeler ışığında, hedef fiyatımızı 1.82TL'den 2.18TL'ye yükseltirken, %15yukarı potansiyeli ile Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz.. Park Cam henüz tehdit oluşturmuyor. Ciner Grup'un iştiraki Park Cam, Eylül 2013'de 150K ton kapasiteli ilk fırınını ateşledi.

Anadolu Cam'a göre daha avantajlı fiyatlarına rağmen, sınırlı kapasitesi sebebiyle (Anadolu Cam’ın yurtiçi kapasitesinin yaklaşık%13'ü) Anadolu Cam'ın marjları üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda, 2014 yılı için yurtiçi satış hacminde %10'luk bir büyüme ve %5.5'lik fiyat artışı öngördük. Uzun vadede Ciner Grup kapasitesini 600K tona çıkarmayı planlamaktadır ve bu yurtiçi piyasada önemli bir arz fazlası yaratabilir. Ancak, kısa vadede böyle bir kapasite artışının olmasını beklemiyoruz.

Rus hükümetinin bira tüketimi üzerindeki kısıtlayıcı önlemleri ve vergi artışları 2014 yılında da devam ediyor. Şirket diğer segmentlerde genişlemeye çalışmasına rağmen, bira satışları halen şirketin Rusya satışlarının yaklaşık%45'ini oluşturmaktadır. Uluslararası satışlarda 1Ç14’de hafif bir iyileşme olsa da, Rusya pazarındaki %60'lık payı sebebi ile şirketin satış hacimleri ve operasyonel marjları baskı altında kalmaya devam edecektir.

Doğalgaz zammının marjlar üzerindeki etkisi sınırlı. 4Ç14'deyaklaşık %15 doğalgaz zammı bekliyoruz. Doğalgaz giderleri üretim maliyetlerinin yaklaşık %20'sini oluşturmasına rağmen, satış fiyatı artışları ve Rusya'daki yatay doğalgaz fiyatları sayesinde konsolide marjlarda sınırlı bir baskı bekliyoruz. Yıldan yılda %5.5’lik yurtiçi fiyat zammı (1Ç14) ve 2Ç14'de %2.5'lik yurtdışı fiyat artışı beklentimiz sayesinde %10 konsolide satış gelirleri büyümesiyle 0.7 puan VAFÖK marj genişlemesi bekliyoruz.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.