Can Akın Çağlar, Eureko Sigorta'da

Can Akın Çağlar, Eureko Sigorta'da

Can Akın Çağlar, Hollanda kökenli uluslararası sigorta grubu Achmea'nın Türkiye'deki iştiraki Eureko Sigorta'nın Genel Müdürlüğüne atandı.

A+A-

Can Akın Çağlar, Hollanda kökenli uluslararası sigorta grubu Achmea'nın Türkiye'deki iştiraki Eureko Sigorta'nın Genel Müdürlüğüne atandı. Çağlar göreve, 1 Mayıs 2014'ten itibaren başlayacak.

Konu ilgili düzenlenen basın toplantısında verilen bilgiye göre, daha önce Ziraat Bankası'nın Genel Müdürü olan Çağlar, 2011'den beri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Çağlar, Eureko Sigorta'nın yönetim ekibine başkanlık edecek ve Eureko Sigorta'nın üyesi olduğu Achmea ile münhasır ortağı Garanti Bankası arasındaki banka sigortacılığı ilişkilerini yönetecek.

Banka sigortacılığında faaliyet gösteren Eureko Sigorta Haziran 2007'de Achmea ile Garanti Bankası arasında münhasır bir ortaklık çerçevesinde kuruldu.

Basın bülteninde yer alan bilgiye göre, şirket 2013 sonu itibariyle 789.1 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdi. Garanti Bankası'nın emeklilik şirketi Garanti Emeklilikte de Eureko Sigorta'nın yüzde 15 payı bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.