Demokrat Parti Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif ลimลek, TV100โde canlฤฑ olarak yayฤฑnlanan “Gรผndeme Dair” programฤฑnda tartฤฑลtฤฑ.
Programda Enginyurt, ลimลek’in รผzerine yรผrรผdรผ. Gerginliฤin รผzerine canlฤฑ yayฤฑna ara verildi. Yayฤฑna tekrar geรงilmesinin ardฤฑndan aรงฤฑklama yapan programฤฑn sunucusu Pฤฑnar Iลฤฑk Ardor, yayฤฑna ara verildiฤi sฤฑrada ลimลek’in Enginyurt’un korumasฤฑ tarafฤฑndan darp edildiฤini sรถyledi.
ลimลek’in reklam arasฤฑnda darp edildiฤi gรถrรผntรผler gรผvenlik kameralarฤฑna yansฤฑdฤฑ.
Aradan sonra ลimลek, yayฤฑna katฤฑlamadฤฑ ve darp raporu aldฤฑ.
ENGฤฐNYURT: SฤฐZDEN KORKAN SฤฐZฤฐN GฤฐBฤฐ OLSUN
Olayla ilgili sosyal medya hesabฤฑ Twitter’dan bir paylaลฤฑm yapan Enginyurt, “Alฤฑลmฤฑลlar korkutmaya, Tehdit,baskฤฑyla susturmaya, Parayla, maaลla satฤฑn almaya, Gazeteci, siyasetรงi tokatlamaya, Trollere saldฤฑrtmaya, Pkklฤฑ, Fetรถcรผ diye suรงlamaya, Sizden korkan sizin gibi olsun. Her birimiz Hasan Tahsin olacaฤฤฑz. Laik ve Demokrat Tรผrkiye’ye sahip รงฤฑkacaฤฤฑz” ifadelerini kullandฤฑ.
ฤฐSTANBUL CUMHURฤฐYET BAลSAVCILIฤI SORUลTURMA BAลLATTI
Latif ลimลek, saldฤฑrฤฑ sonrasฤฑ Enginyurt ve korumasฤฑndan ลikayetรงi oldu. Bunun รผzerine ฤฐstanbul Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ olayla ilgili soruลturma baลlattฤฑ. Baลsavcฤฑlฤฑk olay sฤฑrasฤฑnda televizyon programฤฑnฤฑn yapฤฑldฤฑฤฤฑ kanalda resmi gรถrevi bulunmayan ve Enginyurtโun korumasฤฑ olduฤu iddia edilen kiลi hakkฤฑnda gรถzaltฤฑ talimat verdi. DHA’nฤฑn haberine gรถre, Baลsavcฤฑlฤฑk Milletvekili Cemal Enginyurt hakkฤฑnda soruลturma evrakฤฑnฤฑnda Ankara Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ’na gรถnderileceฤini bildirdi.
ENGฤฐNYURT’UN KORUMASI GรZALTINA ALINDI
Baลsavcฤฑlฤฑk olay sฤฑrasฤฑnda televizyon programฤฑnฤฑn yapฤฑldฤฑฤฤฑ kanalda resmi gรถrevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt’un korumasฤฑ olduฤu iddia edilen kiลi hakkฤฑnda gรถzaltฤฑ talimat verildi. ลรผpheli koruma bugรผn gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑ.







