Cathay Pacific`in yanlış bilet satışı pahalıya patladı

Cathay Pacific`in yanlış bilet satışı pahalıya patladı

Hong Kong merkezli uluslararası hava yolu şirketi Cathay Pacific, business class biletlerini yanlışlıkla ekonomi sınıfı fiyatından sattı. Yolcular, normalde fiyatı 16000 olan biletler için 1512 dolar ödedi.

A+A-

Hong Kong merkezli uluslararası hava yolu şirketi Cathay Pacific, iki hafta içinde ikinci kez business class biletlerini yanlışlıkla ekonomi sınıfı fiyatından sattı.

Yolcular, Hong Kong'dan Lizbon'a yapılacak uçuşlarda normalde fiyatı 16000 olan biletler için 1512 dolar ödedi. Şirket sistemdeki sorunun nereden kaynaklandığının araştırıldığını, satılan biletlerin iptal edilmeyeceğini duyurdu. Bu şekilde kaç biletin satıldığı açıklanmadı.

Şirket iki hafta önce de 16000 dolarlık business class Vietnam-New York biletlerini 675 dolara satmıştı. Şirket o zaman da biletleri iptal etmemişti. Geçmişte başka hava yolu şirketleri de benzer hatalar yapmıştı.

Singapore Airlines, 2014'te biletlerini yanlışlıkla yarı fiyatının altına satmıştı. Şirket biletleri geçerli saydı. Ancak United Airlines, 2015'te, "bir yazılım şirketi" tarafından 100 doların altında satılan biletleri iptal etmişti.

ŞİRKETİN ADI UÇAĞA YANLIŞ YAZILDI

Geçen yıl sivil havacılık tarihinin en büyük siber saldırısında Cathay Pacific'in 9,4 milyon müşterisinin kişisel verileri çalınmıştı.

Eylül'de de bir uçağa şirketin adının yanlış yazıldığı fark edilmişti. Uçağa,"Cathay Pacific yerine "F" harfi unutularak "Cathay Paciic" yazılmıştı.

Martta ilk defa üst üste iki kez zarar açıklayan şirket, yeniden kâra geçmeye çalışıyor. Şirket, Hong Kong'dan uçuş yapan ucuz Çin hava yolu şirketlerinin baskısı altında.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.