Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu

CHP ve MHP cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday için İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde anlaşta

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Milliyetçi Hareket Partisi'ne İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önerirken, taraflar bu ismin aday gösterilmesi konusunda uzlaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu önerinin "hayırlı" olduğunu, CHP ile MHP'nin İhsanoğlu ismi etrafında birlikte çalışacağını kaydetti.

CHP ve MHP daha önce, AKP'nin cumhurbaşkanı adayı karşısında bir çatı adayı çıkarma arayışı içinde olduklarını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir süredir sürdürdüğü istişarelerin ardından bugün MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşen Kılıçdaroğlu "herkesin kabul edebileceği bir isim olarak" İhsanoğlu'nu aday olarak önerdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Herkesin kabul edebileceği, saygınlığı, dürüstlüğü olan, bilgisi, birikimiyle, zarafetiyle herkese örnek olacak bir ismi öneriyoruz, Ekmeleddin İhsanoğlu. Şunu ifade edeyim demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Kavgadan uzak barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz."

Bahçeli de, "Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak olgunlaştı. MHP'de bu isim üzerinde bütünleşerek, seçimi herhangi bir kaosa dönüştürmeden, demokrasimizi güçlendirmek açısından sonuçlandırma arzusu olacaktır" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye’de çok değerli şahsiyetler bulunmakla beraber, bu değerli bir ismi önermesi bizi memnun etmiştir. Bu isim etrafında da çalışacağımızı belirtmek istiyoruz."

Bir gazetecinin İhsanoğlu'nun "çatı aday" sayılıp sayılmayacağını sorması üzerine ise Bahçeli, "Artın bunun çatısı, penceresi kalmadı. Bu suali sormanıza gerek yok" yanıtını verdi.

İki turlu yapılacak seçimlerde AKP'nin adayının büyük ihtimalle Başbakan Tayyip Erdoğan olması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.