Tรผrkiye ฤฐhracatรงฤฑlar Meclisi ile ฤฐhracatรงฤฑ Birliklerinin Kuruluล ve Gรถrevleri Hakkฤฑnda Kanun ile Bazฤฑ Kanunlarda Deฤiลiklik Yapฤฑlmasฤฑna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Teklifte รek Kanunu’nun ibrazฤฑ dรผzenleyen ilgili maddelerinde de deฤiลiklik yer alฤฑyordu. TBMM’den geรงen bu dรผzenlemeyle รผzerindeki yazฤฑlฤฑ keลide tarihinden รถnce รงeklerin รถdenmek iรงin muhatap bankaya ibrazฤฑnฤฑn geรงersiz olmasฤฑna iliลkin dรผzenlemenin uygulama sรผresi, 31 Aralฤฑk 2023 tarihine kadar uzatฤฑlacak.
Halen uygulanmakta olan รงek ibraz yasaฤฤฑnฤฑn sรผresi 31 Aralฤฑk 2021 tarihinde sona eriyordu.
Yasa teklifi aลamasฤฑnda ilgili maddenin gerekรงesinde sรถz konusu deฤiลiklikle Kovid-19 salgฤฑnฤฑ sebebiyle ticari hayatta meydana gelen olumsuzluklarฤฑn dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑ ve salgฤฑn sonrasฤฑnda tacirin รถdemelerini planlayabilmesine imkan tanฤฑnmasฤฑ, iลletmelerin devamlฤฑlฤฑฤฤฑ saฤlanarak ekonomik bรผyรผmeye katkฤฑda bulunulmasฤฑ amaรงlarฤฑyla รผzerindeki yazฤฑlฤฑ keลide tarihinden รถnce รงeklerin รถdenmek iรงin muhatap bankaya ibrazฤฑnฤฑn geรงersiz olmasฤฑna iliลkin dรผzenlemede yer verilen sรผrenin, bu aลamada mevcut uygulamayฤฑ devam ettirerek 31 Aralฤฑk 2023 tarihine uzatฤฑlmasฤฑnฤฑn amaรงlandฤฑฤฤฑ belirtilmiลti.







