TBMM Adalet Komisyonu Baลkanvekili Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkฤฑ Kรถylรผ, paralel yapฤฑnฤฑn terรถr รถrgรผtรผ olarak deฤerlendirilmesi sรถz konusu olduฤunu belirterek, “Eฤer terรถr รถrgรผtรผ olarak kabul edilecek olursa, bu ลu anda net deฤil, verilmiล bir karar yok ama soruลturma var. Bu takdirde bu รถrgรผte yardฤฑm eden kiลiler terรถre finansman saฤlayan kiลiler konumuna dรผลer ve bรผtรผn malvarlฤฑฤฤฑna el konulabilir” dedi.
Kastamonu ลehit ลerife Bacฤฑ รฤretmenevi’nde basฤฑn toplantฤฑsฤฑ dรผzenleyen Hakkฤฑ Kรถylรผ, paralel yapฤฑ soruลturmasฤฑna deฤindi. Kรถylรผ, Tรผrkiye genelinde Ankara ve ฤฐstanbul Baลsavcฤฑlฤฑklarฤฑ tarafฤฑndan ‘paralel yapฤฑ’ olarak bilenen yapฤฑyla ilgili รงok ciddi bir suรง soruลturmasฤฑ baลlatฤฑldฤฑฤฤฑna iลaret etti.
Sรถz konusu yapฤฑnฤฑn รถncelikle bir suรง รถrgรผtรผ olarak kabul edildiฤini ve ilgililer hakkฤฑnda, suรง รถrgรผtรผnรผn iลlediฤi fiiller nedeniyle soruลturma baลlatฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ vurgulayan Kรถylรผ, ลimdi bu yapฤฑnฤฑn bir terรถr รถrgรผtรผ olarak deฤerlendirilmesinin sรถz konusu olduฤunu kaydetti. Kรถylรผ, ลรถyle dedi:
“Soruลturmada bunlar bir araya gelince, geรงmiลiyle birlikte deฤerlendirilince bunun bir terรถr รถrgรผtรผ olabileceฤi konusu gรผndeme geldi. ลimdi bizim mevzuatฤฑmฤฑza gรถre de devlet nizamฤฑnฤฑ deฤiลtirmeye yรถnelik, anayasal dรผzeni deฤiลtirmeye yรถnelik, hรผkรผmeti, TBMM’yi ฤฑskarta veya gรถrevini yapmaya engellemeye yรถnelik faaliyetler biliyorsunuz aฤฤฑrlaลtฤฑrฤฑlmฤฑล mรผebbet hapisle cezalandฤฑrฤฑlฤฑyor ve bu faaliyetleri yapanlar da terรถr รถrgรผtรผ sayฤฑlฤฑyor. O yรผzden hassasiyet burada. Eฤer terรถr รถrgรผtรผ olarak kabul edilecek olursa, bu ลu anda net deฤil, verilmiล bir karar yok ama soruลturma var. Bu takdirde bu รถrgรผte yardฤฑm eden kiลiler terรถre finansman saฤlayan kiลiler konumuna dรผลer ve bรผtรผn malvarlฤฑฤฤฑna el konulabilir. Bรถyle bir tehlike vardฤฑr.”
Herkesin hesabฤฑnฤฑ buna gรถre yapmasฤฑ gerektiฤini belirten Kรถylรผ, “Benim vermek istediฤim mesaj bu. ฤฐsteyen kendi adฤฑmฤฑnฤฑ buna gรถre atsฤฑn. ลimdi bazฤฑlarฤฑ der ki, ‘bu tehdit midir?’ Yok. Kimseyi tehdit falan etmiyorum. ‘Bizim bรถyle bir ลeyden haberimiz yoktu’ demesin kimse. Bir gรผn olur da birisi bu yapฤฑya yardฤฑm yapar da iลte ‘bu nereden รงฤฑktฤฑ, ben hayrฤฑma รถyle bir yardฤฑm yapฤฑyordum’ derse onu kimse dinlemez artฤฑk” dedi.
Fethullah Gรผlen’in Tรผrkiye’ye iadesi sรผrecine de deฤinen Hakkฤฑ Kรถylรผ, “Onunla ilgili bir sรผreรง baลladฤฑ ลu anda. Terรถr รถrgรผtรผ olarak kabul edilmesi halinde daha ciddi olur bu iล. O zaman onu muhafaza edenler kendilerini sorgulamak zorunda kalฤฑrlar. O zaman karลฤฑlฤฑklฤฑ adli yardฤฑmlaลma falan suya dรผลer, bize eฤer teslim etmezlerse. Bugรผn ABD ile adli konularda sรถzleลmemiz var. Gerรงi รงok sayฤฑda รผlke ile var” diye konuลtu.







