Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) Baลkanฤฑ Murat รetinkaya, “Enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduฤu yรผksek seviyeler fiyatlama davranฤฑลlarฤฑ รผzerinde risk oluลturmaktadฤฑr.” ifadesini kullandฤฑ.
รetinkaya’nฤฑn, TBMM Plan ve Bรผtรงe Komisyonu’nda yaptฤฑฤฤฑ sunum, bankanฤฑn internet sitesinde yayฤฑmlandฤฑ.
Sunumunda, yakฤฑn dรถnemde aรงฤฑklanan verilerin iktisadi faaliyetin gรผcรผnรผ koruduฤuna iลaret ettiฤini belirten รetinkaya, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduฤu yรผksek seviyelerin fiyatlama davranฤฑลlarฤฑ รผzerinde risk oluลturduฤunu vurguladฤฑ.
Son dรถnemdeki geliลmelerin enflasyon gรถrรผnรผmรผne etkileri aรงฤฑsฤฑndan yakฤฑndan takip edildiฤini bildiren รetinkaya, “Para politikasฤฑ kararlarฤฑ, fiyat istikrarฤฑ temel amacฤฑ doฤrultusunda ลekillenmeye devam edecektir. Bu รงerรงevede, enflasyonun tahmin patikasฤฑ ile uyumlu olmasฤฑ ve enflasyondaki dรผลรผลรผn sรผrekliliฤinin saฤlanmasฤฑ hedeflenecektir. Yapฤฑsal alanlarda atฤฑlacak adฤฑmlarฤฑn kalฤฑcฤฑ fiyat istikrarฤฑnฤฑ desteklemesi beklenmektedir.” ifadelerini kullandฤฑ.







