CHP dilekçeyi verdi, Meclis toplanıyor

CHP dilekçeyi verdi, Meclis toplanıyor

CHP, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması için TBMM'nin olağanüstü toplanmasını isteyen dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na verdi.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlayan operasyon kapsamında dört eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin okunması için Meclis'i 18 Mart'ta olağanüstü toplanmaya çağıran dilekçeyi 132 imzayla TBMM Başkanlığı'na sunduklarını söyledi.

CHP, hafta başında TBMM'nin 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ve Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında hazırlanan fezlekelerin Genel Kurul'da okunması için Meclis'in olağanüstü toplanması için başvuruda bulunacağını açıklamıştı.

MHP ve BDP, CHP'nin bu çağrısını destekleyeceğini açıklamıştı.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, başvuru dilekçelerinde dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin Genel Kurul'da okunması ve bu konuya dair genel görüşme yapılmasını talep ettiklerini belirterek, fezlekelerin okunmasının ardından bunların bütün milletvekillerinin bilgisine sunulmasını beklediklerini kaydetti.

"TBMM Başkanı'nın fezlekeleri okutup, ekindeki dosya ve belgeleri vekillerin bilgisine sunma dışında bir seçeneği bulunmamaktadır" diyen Hamzaçebi, aksi durumda TBMM Başkanı'nın anayasa suçu işleyeceğini ve meşruiyetinin tartışmaya açılacağını belirtti.

Hamzaçebi, fezlekelerin sadece üst yazısının değil, suçun unsurlarının özetlendiği ve iddiaların yer aldığı belgenin okunmasını istediklerini de kaydetti.

Mevzuata göre, CHP'nin çağrısının ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in TBMM Genel Kurulu'nu yedi gün içinde olağanüstü toplantıya çağırması gerekiyor. Genel Kurul'un toplanabilmesi için ise en az 184 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor.

TBMM Genel Kurulu'ndaki son sandalye dağılımına göre AKP'nin 318, CHP'nin 134, MHP'nin 52, BDP'nin 26, HDP'nin ise 4 milletvekili bulunuyor. Bağımsızların sayısı ise 14.

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle tatile giren TBMM'nin normal şartlarda 26 Mart'ta aç-kapa yapması ardından Nisan ayı başında ise aktif olarak çalışmaya başlaması bekleniyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.