CHP sonuçlara itiraz edecek

CHP sonuçlara itiraz edecek

CHP Ankara ve Antalya başta olmak üzere bir çok seçim noktasında sonuçlara itiraz edeceğini açıkladı

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü seçimlerin ardından pek çok yerde sonuçlara itirazlar bulunduğunu belirterek, bunlarla ilgili iyi bir hukukçu ekibin çalıştığını, Ankara dahil pek çok yerde sonuçlara itiraz edeceklerini söyledi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre CHP, özellikle Ankara ve Antalya'da az bir farkla kaybettikleri görünen yerel seçim sonuçları için Yüksek Seçim Kurulu'na bugün veya yarın sabah itiraz edecek.

Haber kanallarında yayımlanan kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Ankara'da AKP yüzde 44.74 oy alırken, CHP yüzde 43.81 ile AKP'nin çok az gerisinde kaldı. Antalya'da ise AKP yüzde 36.08, CHP ise yüzde 35.40 oy aldı.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirirken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün gece yaptığı balkon konuşmasını eleştirdi.

Erdoğan'ın balkon konuşmasının önümüzdeki süreçte her kesime daha çok baskı uygulanacağını gösterdiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Ama şunu demek isterim ki bu daha başlangıç, eğer önünde boyun eğecek kişi arıyorsan balkon konuşmasında yanında olanlara bak, bize bakma. Biz başımız dik yürürüz, kimsenin önünde de boyun eğmeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçları ile ilgili olarak kendi içlerinde bir özeleştiri yapmalarının kaçınılmaz olduğunu da belirterek, olağanüstü bir kurultay toplanıp toplanmayacağına sorusuna, "Kurultay koşulları oluşursa elbette yaparız çünkü biz demokrasiye inanıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçları nedeniyle istifa etmesini gerektirecek bir durum olmadığını da belirtti.

Dünkü seçimlerde AKP oylarını 2009'daki yerel seçimlere göre artırarak yüzde 45.5'e çıkarırken, CHP yüzde 28 ile ikinci sırada yer aldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.