CHP Genel Baลkan Danฤฑลmanฤฑ ve ฤฐstanbul Milletvekili Erdoฤan Toprak, Gรผvenlik sorunu var. Bu acฤฑlฤฑ gรผnde gidip mitingde ne anlatacaksฤฑnฤฑz?” dedi.
Ankara ‘da 97 kiลinin kiลinin hayatฤฑnฤฑ kaybettiฤi katliamฤฑn ardฤฑndan mitinglere ara veren CHP , 1 Kasฤฑm’a kadar tรผm mitingleri iptal kararฤฑ aldฤฑ. Hรผrriyet’ten Zeynep Gรผrcanlฤฑ’nฤฑn haberine gรถre CHP Genel Baลkan Danฤฑลmanฤฑ ve ฤฐstanbul Milletvekili Erdoฤan Toprak, “konseptimizi deฤiลtirdik. Bundan sonra bรผyรผk mitingler yapmayacaฤฤฑz, bunun yerine halka gidip ziyaret edeceฤiz, dertlerini dinleyeceฤiz” dedi.Toprak, bu kararฤฑ almalarฤฑnฤฑn iki nedeni olduฤunu belirterek, bu nedenleri ลรถyle ifade etti:
GEREKรE GรVENLฤฐK SORUNU MU?
“Bรถyle bir karar almamฤฑzฤฑn ilk nedeni, acฤฑlฤฑ gรผnler yaลamamฤฑz. Bu acฤฑlฤฑ gรผnde gidip mitingde ne anlatacaksฤฑnฤฑz? ฤฐkinci neden ise, gรผvenlik sorunu. Tรผrkiye ‘de gรผvenliฤin saฤlanmasฤฑ konusunda bรผyรผk sorun yaลanฤฑyor. Hรผkรผmet, toplumun gรผvenliฤini saฤlayamฤฑyor. Moral yok. Tรผrkiye kรถtรผ yรถnetilen bir รผlke, hatta yรถnetilemeyen bir รผlke oldu.”
Toprak, bundan sonra CHP’lilerin seรงim รงalฤฑลmalarฤฑnฤฑ illerde vatandaลlarฤฑn bulunduฤu yerlere giderek, esnaf, kahvehane ziyareti, kรผรงรผk toplantฤฑlara gibi รงalฤฑลmalarla sรผrdรผreceklerini vurguladฤฑ.







