CHP ฤฐstanbul Milletvekili Gรผrsel Tekin, 15 Temmuz darbe giriลiminin ardฤฑndan yerel yรถnetimlerde temizlik yapฤฑlmasฤฑ iรงin erken yerel seรงimlere ihtiyaรง duyulduฤunu aรงฤฑkladฤฑ.
Edirneโye gelen CHP ฤฐstanbul Milletvekikili Gรผrsel Tekin, partisinin Edirne ฤฐl Baลkanlฤฑฤฤฑโnฤฑ ziyaret etti. CHP Edirne ฤฐl Baลkanlฤฑฤฤฑโnda gรผndeme iliลkin gรถrรผลlerini aรงฤฑklayan ฤฐstanbul Milletvekili Gรผrsel Tekin, 15 Temmuz sรผreci sonrasฤฑ erken seรงimtartฤฑลmalarฤฑnฤฑn gรผndeme geldiฤine dikkat รงekerek, CHP olarak tรผrlรผ seรงime hazฤฑr olduklarฤฑnฤฑ sรถyledi.
Askeri darbe giriลimi sonrasฤฑnda yerel yรถnetimlerde temizlik yapฤฑlmasฤฑ iรงin erken yerel seรงime ihtiyaรง duyulduฤunu kaydeden CHP ฤฐstanbul Milletvekili Tekin, “ลimdi bir erken seรงim tartฤฑลmasฤฑ var. CHP, her tรผrlรผ erken seรงime hazฤฑrdฤฑr. ฤฐster yarฤฑn ister รถbรผr gรผn ister 15 gรผn sonra. Bir รถrnek veriyim. Bu รถrgรผt sarayฤฑn iรงine, gรถbeฤine girmiล, belediyelerin iรงine girmemesi mรผmkรผn mรผ? Gerek bรผyรผkลehirlerde gerek il ve beldelerde รงok sayฤฑda รถrgรผt รผyesi olduฤu belirtiliyor. ฤฐl Genel ve Belediye Meclisinde de durum aynฤฑ. Ama bu budamayla olacak bir ลey deฤil, yani dallarฤฑ budayalฤฑm deฤil aฤacฤฑ kรถkรผnden keselim diyorlar ve bir erken yerel seรงim konuลuluyor. ฤฐki takvim var yerel seรงim iรงin. Bir 2017 Kasฤฑm dรผลรผnรผlรผyor ikincisi 2018 Mart. Buna eyvallah hiรงbir sorun yok. CHP buna hazฤฑr. Ama ikinci seรงim, yani milletin 4 yฤฑl olarak seรงmiล olduฤu milletvekilliฤini 5 yฤฑla รงฤฑkarฤฑp 2020โye sarkฤฑtmak bu kabul edilebilir bir ลey deฤil. Bu millet iradesine de aykฤฑrฤฑ. Biz buna karลฤฑyฤฑz. Seรงime hazฤฑrฤฑz. Ama sadece AK Partiโyi rahatlatmak iรงin deฤil Tรผrkiyeโyi rahatlatmak iรงin” ลeklinde konuลtu.







