Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

CIA’ye gรถre KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayetinin emrini Muhammed bin Selman verdi

ABD'de yayฤฑmlanan Washington Post gazetesi, Merkezi Haberalma TeลŸkilatฤฑ'nฤฑn (CIA) gazeteci Cemal KaลŸฤฑkรงฤฑ'nฤฑn รถldรผrรผlmesi emrini verenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduฤŸu sonucuna ulaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ รถne sรผrdรผ.
CIA'ye gรถre KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayetinin emrini Muhammed bin Selman verdi Borsatek

Washington Post’un haberine gรถre CIA’in deฤŸerlendirmesi, Muhammed bin Selman’ฤฑn kardeลŸi ve Suudi Arabistan’ฤฑn ABD Bรผyรผkelรงisi Halid bin Selman’ฤฑn Cemal KaลŸฤฑkรงฤฑ ile yaptฤฑฤŸฤฑ telefon gรถrรผลŸmesine ve bazฤฑ diฤŸer bulgulara dayanฤฑyor.

Bu konuลŸmada Bรผyรผkelรงi Halid Bin Selman’ฤฑn Veliaht’ฤฑn Prensi’nin emriyle gazetecinin ฤฐstanbul’daki konsolosluฤŸa gitmesini saฤŸladฤฑฤŸฤฑ belirtildi.

Haberde CIA’in suรงun iลŸlendiฤŸini gรถsteren aรงฤฑk bir delil ortada olmasa da, Veliaht Prensi’nin onayฤฑ olmadan bรถyle bir cinayetin iลŸlenemeyeceฤŸi gรถrรผลŸรผnden yola รงฤฑktฤฑฤŸฤฑna dikkat รงekildi.

Suudi Arabistan ise Veliaht Prensi’nin olaydan haberi ya da sorumluluฤŸu olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ vurguluyor.

Halid bin Selman: KaลŸฤฑkรงฤฑ ile hiรง telefonda konuลŸmadฤฑm

Halid bin Selman ise, haberin yayฤฑmlanmasฤฑndan kฤฑsa sรผre sonra KaลŸฤฑkรงฤฑ’ya ฤฐstanbul’a gitmesini sรถylediฤŸi iddiasฤฑnฤฑ reddetti.

Twitter’dan yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada KaลŸฤฑkรงฤฑ ile en son Ekim 2017’de, telefon รผzerinden mesajlaลŸtฤฑklarฤฑnฤฑ belirten Halid bin Selman, “Onunla telefonda hiรง konuลŸmadฤฑk ve asla ve hiรงbir sebeple ona Tรผrkiye’ye gitmesini sรถylemedim. ABD hรผkรผmetine bu iddiaya iliลŸkin bilgileri paylaลŸmasฤฑ รงaฤŸrฤฑsฤฑnda bulunuyorum” ifadelerini kullandฤฑ.

Washington’daki Suudi BรผyรผkelรงiliฤŸi’nin Sรถzcรผsรผ Fatimah BaeลŸen de, “Bรผyรผkelรงi ile KaลŸฤฑkรงฤฑ Tรผrkiye’ye gitmekle ilgili hiรงbir ลŸey konuลŸmadฤฑ” dedi. Sรถzcรผ, “CIA’in sรถzde deฤŸerlendirmesi yanlฤฑลŸ. Bu spekรผlasyonlarฤฑn esaslarฤฑnฤฑ gรถremeden dรผzenli olarak รงeลŸitli teoriler duyuyoruz” diye konuลŸtu.

CIA inceleme ekibine yakฤฑn bir kaynak, Veliaht Prensi’nin ilgisi ya da bilgisi olmadan bรถyle bir cinayetin iลŸlenemeyeceฤŸi deฤŸerlendirmesinden yola รงฤฑktฤฑklarฤฑnฤฑ belirtti.

Gazeteye konuลŸan ismini vermek istemeyen kaynaklar, birรงok farklฤฑ istihbaratฤฑn detaylฤฑ olarak incelendiฤŸini sรถyledi.

Gazetenin ulaลŸtฤฑฤŸฤฑ Beyaz Saray yetkilileri ise iddialarla ilgili yorum yapmayฤฑ reddetti.

Cubeyr: Veliaht Prensi’nin cinayetle kesinlikle baฤŸlantฤฑsฤฑ yok
Cemal KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayetiyle ilgili olarak, “Artฤฑk uluslararasฤฑ soruลŸturmanฤฑn gerekli olduฤŸunu gรถrรผyoruz” diyen DฤฑลŸiลŸleri Bakanฤฑ Mevlรผt ร‡avuลŸoฤŸlu’na ise Cuma gรผnรผ Suudi mevkidaลŸฤฑndan yanฤฑt geldi.

Suudi Arabistan DฤฑลŸiลŸleri Bakanฤฑ Adil el-Cubeyr, KaลŸฤฑkรงฤฑ’nฤฑn รถldรผrรผlmesiyle ilgili kendi soruลŸturmalarฤฑnฤฑ yรผrรผttรผklerini ve uluslararasฤฑ soruลŸturmaya gerek olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

Cubeyr, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ฤฑn cinayetle “kesinlikle hiรงbir baฤŸlantฤฑsฤฑ olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ” da sรถzlerine ekledi.

Suudi Arabistan: 5’i idam istemiyle 11 kiลŸi yargฤฑlanacak
Suudi gazeteci KaลŸฤฑkรงฤฑ, 2 Ekim’de evlilik iรงin gereken bir belgeyi almak รผzere geldiฤŸi ฤฐstanbul BaลŸkonsolosluฤŸu’nda รถldรผrรผldรผ. Tรผrkiye, cinayette rol oynayanlarฤฑn ฤฐstanbul’da yargฤฑlanmasฤฑ รงaฤŸrฤฑsฤฑ yaptฤฑ ancak bu รงaฤŸrฤฑ Suudi Arabistan tarafฤฑndan kabul edilmedi.

Cinayetin nasฤฑl iลŸlendiฤŸiyle ilgili รงok sayฤฑda teori ortaya atฤฑldฤฑ.

Son olarak Suudi Arabistan BaลŸsavcฤฑlฤฑฤŸฤฑ Sรถzcรผsรผ ve BaลŸsavcฤฑ Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ลžulan el ลžalan, KaลŸฤฑkรงฤฑ’nฤฑn รงฤฑkan arbedenin ardฤฑndan zehirli iฤŸne yapฤฑlmasฤฑ sonucu รถldรผrรผldรผฤŸรผ ve cesedinin de parรงalara ayrฤฑlarak, BaลŸkonsolosluk binasฤฑndan รงฤฑkartฤฑldฤฑฤŸฤฑna iliลŸkin savcฤฑlฤฑk aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ okudu.

Bu ifade, KaลŸฤฑkรงฤฑ’nฤฑn nasฤฑl รถldรผrรผldรผฤŸรผne dair Suudi Arabistan’dan gelen ilk resmi teyit oldu.

Aรงฤฑklamada, KaลŸฤฑkรงฤฑ’nฤฑn cesedinin parรงalarฤฑnฤฑn BaลŸkonsolosluk binasฤฑnฤฑn dฤฑลŸฤฑnda bir baลŸka kiลŸiye teslim edildiฤŸi รถne sรผrรผldรผ.

ลžulan el ลžalan, KaลŸฤฑkรงฤฑ cinayetiyle ilgili olarak 11 kiลŸinin mahkeme รถnรผne รงฤฑkartฤฑlacaฤŸฤฑnฤฑ ve beลŸinin de idam istemiyle yargฤฑlanacaฤŸฤฑnฤฑ da duyurdu.

DฤฑลŸiลŸleri Bakanฤฑ Mevlรผt ร‡avuลŸoฤŸlu ise Suudi Arabistan’ฤฑn bazฤฑ aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑ tatmin edici bulmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi:

“Bu ลŸahsฤฑn รผlkelerine geri gรถtรผrรผlmesine direndiฤŸi iรงin orada รถldรผrรผldรผฤŸรผ sรถyleniyor. Oysa bu cinayet daha รถnce de aรงฤฑkladฤฑฤŸฤฑmฤฑz gibi รถnceden planlanmฤฑลŸtฤฑr.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.408446.4792-0.02%
EURO 53.25153.35520.15%
JAPON YENฤฐ 3.4623.477-0.17%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.490657.6227-0.3%
STERLฤฐN 61.425661.59680.32%
ร‡ฤฐN YUANI 6.83846.8528-0.11%
RUS RUBLESฤฐ 0.63270.63420.01%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4155.83-1.28%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6205.50-1.3%
GRAM ALTIN SERBEST P.6309.65-1.48%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)96.80-1.39%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)135100.000.3%
HAS ALTIN GRAM (TL)6174.47-1.3%
SPOT ALTIN KG (TL)132945.00-1.28%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42415.000.31%
GรœMรœลž/ONS ($)64.83-1.35%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64183.78 0.1502%
Ethereum 1729.15 -0.5461%
Tether USDt 1.00 -0.0187%
BNB 589.15 0.4364%
Solana 74.03 2.9188%
USDC 1.00 0.0039%
XRP 1.15 0.025%
Dogecoin 0.08 -0.3319%
Toncoin 1.69 3.5924%
Cardano 0.16 0.0398%
Shiba Inu 0.00 -0.3546%
Avalanche 6.32 2.9385%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam