Çimento sektöründe dev satın alma

Çimento sektöründe dev satın alma

Çimsa, 220.71 milyon dolara Sançim Bilecik Çimento'yu satın alıyor. Satın almanın tutarı Çimsa'nın aktif toplamının üçte biri büyüklüğünde

A+A-

Çimsa, Sançim Bilecik Çimento Madencilik Beton Sanayii ve Ticaret A.Ş. ile Sançim hisselerinin alımına ilişkin hisse alım ve satım sözleşmesi imzaladı. Hisselerin devri ve hisse devir bedelinin ödenmesi, Rekabet Kurulu'nun izninin alınmasından ve hisse devir sözleşmesinde öngörülen diğer işlemlerin yerine getirilmesinden sonra kapanışta gerçekleştirilecek.

Sançim hisselerinin yüzde 100'ünü temsil eden ve nominal değeri 87 milyon 500 bin lira olan hisselerin tamamı AUNDE Teknik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., E.N.A. Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Celal Sönmez, Ali Cem Sönmez, Osman Sönmez, Cemil Sönmez, Ali Hazır ve Mehmet Hazır'dan Çimsa tarafından satın alınacak.

Çimsa tarafından yapılan açıklamaya göre satın almanın bedeli 220 milyon 710 bin dolar (düzeltmeler hariç) olacak. Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilecek satın alınan şirketin Çimsa'nın son aktif büyüklüğüne oranı yüzde 30.87 düzeyinde. Çimsa hisseleri bugün yüzde 0.7 kayıpla 14.15 TL'den kapanış yaptı

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.