Çin, bankalar üzerindeki kontrolü güçlendiriyor

Çin, bankalar üzerindeki kontrolü güçlendiriyor

Çin hükümeti ülkenin önde gelen üç politika bankasının faaliyetleri üzerindeki kontrolünü artırıyor

A+A-


Çin hükümeti ülkenin önde gelen üç politika bankasının yeni finans projelerini ve şirketlerin genişleme planlarını destekleyerek ülke içinde büyümeyi istikrara kavuşturmaya yönelik faaliyetlere yönlendirmek amacıyla bu bankalar üzerindeki kontrol gücünü artıracak.

Çin Devlet Konseyi tarafından yapılan açıklamada bankaların reform planının onaylandığı ve bu refomların Çin Kalkınma Bankası, Çin EXxim Bank ve Çin tarımsal kalkınma bankası olduğu ifade edildi. Reformlara ilişkin ayrıntılara girilmezken, giderek artan bir şekilde ticarileşen bankacılık faaliyetlerin yeniden Çin hükümetinin bir finansman aracına dönüşmesinin hedeflendiği bilidirildi.

Devlet konseyi bankaların rollerinin hükümet politikalarını ve stratejik hedeflerini desteklemek olduğunu belirtti ve yeni planla, bankaları risk yönetimlerini ve iç kontrollerini güçlendirmeye çağırdı.

Çin ekonomik büyümesi yavaşladı ve ticari bankaların büyük çoğunluğu artan kötü kredilerle mücadele etmeye çalışıyor. Bu ortam içinde hükümet, politika bankalarından temel hedefleri destekleyecek yönde hareket etmelerini istiyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.