Çin dünyanın en büyük moda piyasası olacak

Çin dünyanın en büyük moda piyasası olacak

Çin 2019'da, dünyanın en büyük moda piyasası olarak ABD'yi geride bırakacak

A+A-

Mc Kinsey&Company'nin bir raporuna göre Çin'in, 2019'da Amerika Birleşik Devletleri’ni geçerek dünyanın en büyük moda  piyasası olması bekleniyor.

Çin'in en büyük kozu, 1,4 milyar insanın hızla zenginleşmesi bunun da spor, eğlence, giysi, ayakkabı gibi ürünler için harcama yapma yetisine sahip yeni bir tüketici grubu yaratmış olması. Website Quartz bu yolla moda endüstrisinin yeni bir biçim aldığını da ekliyor. 

Örneğin İtalyan markası Ermenegildo Zegna, küresel çapta üretimine karar vermeden önce yeni bir ürünü test etmek için ABD piyasasına değil de Çin piyasasına bakıyor.

Söz konusu web sitesi, pek çok lüks markanın şimdiden, bir süredir dünyanın en büyük lüks mal alıcısı olan Çinli müşterileri, referans aldığını belirtiyor.

Hem Çin'in genç tüketicilerinin ağırlığı hem de hükümetin yerli tüketimi teşvik politikaları sayesinde harcamaların büyük kısmı ülke içine yöneliyor.

Her geçen gün daha çok sayıda Çinli, yurt içinde üretilen markalara yöneliyor. Web sitesi, McKinsey'in küresel giyim, moda ve lüks zevk yöneticisi Achim Berg'den, piyasaya yerleşmiş uluslararası markalara karşı bir mesafeli duruşun oluştuğunu söylüyor. 

 "Ayrıca yerli markaların ilerlediğini ve yönlendirici olduğunu orta ölçekli piyasalarda yalnızca uluslararası markaları alma eğiliminin azaldığını görüyoruz" deniyor. Geçen yılda küresel moda endüstrisi yeni tırmanışlara geçti. 

Rapor, 2018 için, daha önce yapılmış tahminlerin aşılarak, %4 ila 5 arasında bir büyüme olacağını açıklıyor.       
  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.