Çin Komunist Partisi'nden BITCOIN  açıklaması

Çin Komunist Partisi'nden BITCOIN açıklaması

Çin Komünist Partisi, Bitcoin'in bir balon, modern zamanın lale çılgınlığı olarak tanımladı

A+A-

Çin Komünist Partisi'nin yayın organı Halkın Günlüğü gazetesi, kriptopara Bitcoin'i bir balon ve modern zamanın lale çılgınlığı olarak tanımladı. 

Halkın Günlüğü gazetesinde Wei Liang imzası ile yayınlanan makalede, "Fiyat veya değer üzerinde değerlendirilip değerlendirilmediğine bakılmaksızın, Bitcoin köpüklere boğulmuş durumda. Nadirlik, geçerlilik, güçlü likidite, şeffaflık ve ademi merkeziyetçilik gibi avantajları, sadece spekülasyon için örtüler ve fiyattaki oynaklığı destekleyemezler"
ifadeleri kullanıldı. 

Bitcoin'i 17'nci yüzyıldaki lale çılgınlığı ile kıyaslayan makale, dünya genelinde hükümetlerin denetim, düzenlemeleri sıkılaştırmaları ile Bitcoin'de balonların patlayabileceğini ifade etti. 

Ancak Çin'deki operasyonlarını Eylül ayında kapatmak zorunda kalan Bitcoin işlem platfornmu BTCC'nin kurucularından Bobby Lee, Çin hükümetinin dijital para platformlarına getirdiği yasağı kaldırmasının bir zaman meselesi olduğunu savundu. 

Bobby Lee, "Bu dünyada, hiçbir şey kalıcı, değişmez değil. Çinli otoritelerin de bir gün yasağı kaldırmalarının mümkün olduğunu düşünüyorum. Dijital para platformlarını lisanslama yoluna gidebilirler" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.