Çin mallarına vergi ABD ekonomisini vuracak

Çin mallarına vergi ABD ekonomisini vuracak

Nomura: Çin'den ithalata tarifeleri yükseltmenin ABD'nin büyümesini vurması büyük olasılık

A+A-

 Nomura'nın ABD baş ekonomisti Lewis Alexander, ABD sınırlarından giren Çin mallarına yüzde 25 gümrük tarifesi uygulamasının hali hazırda son aylarda yavaşlama işaretleri veren ABD'nin ekonomik büyümesini vurmasının büyük olasılık olduğunu söyledi. 

Alexander, tarife savaşının ABD ekonomisine net etkisinin büyük olasılıkla negatif olacağını belirterek, "ABD hükümeti tarafından toplanan gümrük vergilerinin Çinlilerden çok Amerikan şirketleri ve tüketicileri tarafından ödediğine dair kanıtlar var. Bu tarifelerin nette ABD'nin ekonomik büyümesini frenlemesi büyük olasılık" diye konuştu.

ABD ve Çin arasında gümrük tarifeleri savaşının Amerikan ekonomisinin "açık şekilde yavaşlamakta olduğu" bir dönemde başladığını savunan Alexander, ABD'nin ekonomik büyümesini ve Fed kararlarını etkileyecek "en büyük şey"olarak ticaretteki gelişmelerin önümüzdeki aylarda iş dünyası güveni ve yatırımlarını nasıl etkileyeceği olduğunu vurguladı.

Alexander ayrıca, bu tarife artışının ABD'de çekirdek enflasyonun gelecek 12 ayda 0,5 puan yükselmesine yol açacağını da öngördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.