Çin Merkez Bankası Başkanı değişti

Çin Merkez Bankası Başkanı değişti

Çin Merkez Bankası'nın yeni başkanı Yi Gang oldu

A+A-

Çin Ulusal Halk Kongresi, Çin Merkez Bankası Başkanı olarak Yi Gang'i seçti.  Yi, 2008 yılında bu yana Çin MB Başkanı olarak görev yapan Zhou Xiaochuan'ın yerini alacak. 

Yi, 2009-2016 döneminde Çin Devlet Döviz İdaresi'ni yönetmişti. Çin Ulusal Halk Kongresi, Çin Merkez Bankası Başkanı'nın yanı sıra Başbakan Yadımcılığı ve Maliye Bakanlığı gibi pozisyonlar için de atama yaptı. 

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ekonomi danışmanı Liu Hi, Başbakan Yardımcısı olarak atanırken, Parlamento Bütçe Ofisi Başkanı ve Maliye Bakan Yardımcısı Liu Kun de Çin'in yeni Maliye Bakanı oldu. 

Zhong Shan yeniden Ticaret Bakanı olarak seçilirken, He Lifeng de Çin Ulusal Kalkınma ve Reformu Komisyonu Başkanlığı görevini korudu.

Yi Gang'tan ilk açıklama

Çin Merkez Bankası'nın yeni seçilen Baykanı Yi Gang, uygulanması gereken en önemli başlığı ihtiyatlı para politiası olduğunu, bunun yanı sıra finansal reformların ve serbestleşmenin ilerletilmesi gerektiğini söyledi. 

Finans sektörünün istikrarlı tutulması gerektiğini belirten Yi, "Şu an ile Boao Forumu arasında bir dizi reform ve serbestleştirme tedbirleri açılanacak. Cari önceliğimis para politikasının sabırlı şekilde uygulamak" diye konuştu. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.