รin Merkez Bankasฤฑ, kripto para birimleri konusunda uzun sรผredir devam eden sert duruลunu sรผrdรผrmeye devam ediyor.
Donanฤฑmhaber’in haberine gรถre Finansal Tรผketici Haklarฤฑ Bรผrosu mรผdรผr yardฤฑmcฤฑsฤฑ Yin Youping, geรงtiฤimiz gรผnlerde yaptฤฑฤฤฑ bir aรงฤฑklamada, Bitcoin (BTC) ve benzeri varlฤฑklarฤฑn yasal olmadฤฑฤฤฑnฤฑ ve โgerรงek bir deฤereโ sahip olmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti.
Youping aรงฤฑklamalarฤฑna kripto para birimlerinin โsaf yatฤฑrฤฑm spekรผlasyonuโ olduฤunu ekleyerek insanlarฤฑn uzak durmasฤฑ gerektiฤini vurguladฤฑ.
Kripto para birimlerinin yรผkselen popรผlaritesi sebebiyle รin Merkez Bankasฤฑ, kripto para ticareti konusunda baskฤฑsฤฑnฤฑ artฤฑrmaya devam ediyor. Gelen haberlere gรถre banka, รin Bankacฤฑlฤฑk ve Sigorta Dรผzenleme Komisyonu ile iลbirliฤi yaparak yasadฤฑลฤฑ kripto para ticareti iรงin yeni kฤฑsฤฑtlamalar รผzerinde รงalฤฑลฤฑyor.
Bilindiฤi รผzere รin, geรงtiฤimiz aylarda Bitcoin (BTC) madenciliฤini yasaklamak iรงin harekete geรงmiล ve kripto para endรผstrisine bรผyรผk bir darbe vurarak รผlkedeki madencilerin โgรถรง etmesineโ sebep olmuลtu.







