Çin Merkez Bankası gösterge faizini düşürdü

Çin Merkez Bankası gösterge faizini düşürdü

Çin Merkez Bankası, yeni gösterge faiz oranını 5 baz puan indirdi

A+A-

Çin Merkez Bankası(PBOC), fonlama maliyetlerini aşağı çekmek ve yavaşlayan talep ile ticaret tarifelerinin vurduğu ekonomiyi desteklemek için yeni gösterge faiz oranlarında değişikliğe gitti.  

PBOC'dan yapılan açıklamaya göre, bir ve 5 yıl vadeli gösterge borç verme faiz oranları 5'er puan düşürüldü. Buna göre faiz oranları 1 yıl vade için %4,20'den %4,15'e, 5 yıl vade için %4,85'den %4,80'e indirildi.

Banka bir önceki toplantısında faizleri değiştirmemişti. Banka pazartesi günü ise 7 gün vadeli ters repo faizini 2015 yılından bu yana ilk kez düşürmüş ve %2,55'ten %2,50'ye indirmişti.

PBOC, şirketlerin kredi maliyetlerini düşürmek için Ağustos ayında faiz belirleme yönteminde değişiklik yapmıştı. Buna göre, temel kredi faizinin (LPR) belirlendiği mekanizmada değişikliğe gidilerek, şirketlerin reel faiz oranlarının düşürülmesi amaçlandı. 

LPR, 18 banka tarafından bir kredi verme referans faiz oranı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.