Çin, sanayi robotu kullanımında dünyanın en büyük piyasası

Çin, sanayi robotu kullanımında dünyanın en büyük piyasası

Çin, sanayi robotu kullanımında dünyanın en büyük piyasası oldu

A+A-

Çin'de robot piyasasının hızlı büyüme dönemine girdiği ve sanayi robotu kullanımı bakımından Çin'in art arda 5 yıldır dünyanın en büyük piyasası olduğu açıklandı.

CRI'ın haberine göre, "2017 Çin'de Robot Sektörü Gelişimi Raporu" Beijing'de yayınlandı. Raporda Çin'in dünyanın en büyük sanayi robotu kullanan ülkesi olarak, küresel piyasanın 3'te birini oluşturduğu kaydedildi.

Raporda 2017 yılında Çin'de sanayi robotunun satış miktarının ilk kez 11 bine ulaşacağı ve bu alandaki piyasa hacminin de 4 milyar 220 milyon ABD dolarına ulaşacağı belirtildi. 2020 yılına kadar ise iç piyasa hacminin 5 milyar 890 milyon dolara genişlemesi beklendiği ifade edildi.

Raporda nüfusun yaşlanmasının hızlanmasıyla birlikte sağlık, eğitim gibi taleplerin hızla artacağı ve Çin'de hizmet veren robotların dev piyasa potansiyeline ve gelişme alanına sahip olacağına dikkat çekildi.

2017 yılında hizmet sektöründeki robotların piyasa hacminin yüzde 28 artarak, 1 milyar 320 milyon dolara ulaşacağı da ifade edildi. 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.