Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Baลkanฤฑ Larry Kudlow, ABD Baลkanฤฑ Donald Trump`ฤฑn รin`den 200 milyar dolar tutarฤฑnda ithalat iรงin gรผmrรผk tarifesini yรผzde 10`dan yรผzde 25`e รงฤฑkarma kararฤฑnฤฑn bedelini Amerikalฤฑ tรผketicilerin รถdeyeceฤini sรถyledi.
Fox News’in bir programฤฑna katฤฑlan Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Baลkanฤฑ Larry Kudlow ลรถyle konuลtu:
“Tarifeleri รin รถdemeyecek. Amerikalฤฑ ithalatรงฤฑlar ve Amerikan ลirketleri รถdeyecek ve bu vergiler sฤฑklฤฑkla Amerikalฤฑ tรผketicilere yansฤฑtฤฑlacak. Asฤฑl olarak, bu tarifelerin karลฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ her iki taraf da รถdeyecek. Her iki tarafta bu tarifelerin sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑnฤฑ รงekecek.”
Trump iddialara yanฤฑt verdi
ABD Baลkanฤฑ Donald Trump, รin’de 200 milyar dolar tutarฤฑnda ithalat iรงin gรผmrรผk tarifesinin yรผzde 25’e yรผkseltilmesinin Amerikalฤฑ tรผketicilere sฤฑkฤฑntฤฑ vereceฤi eleลtirilerine yanฤฑt verdi.
Trump, รin’e uygulanan tarifelerin bedelini Amerikalฤฑ tรผketicilerin รถdemeleri iรงin bir neden olmadฤฑฤฤฑnฤฑ savunan Trump, “ลu kanฤฑtlandฤฑ ki tarifelerin sadece yรผzde 4’รผnรผ ABD, yรผzde 21’ini รin รถdรผyor, รงรผnkรผ รผrรผnlere รงok bรผyรผk oranda sรผbvansiyon, destekleme saฤlฤฑyor” diye konuลtu.
Twitter รผzerinden aรงฤฑklama yapan Trump, “Tarifelerden tamamen kaรงฤฑnmak mรผmkรผn. Eฤer tarife olmayan bir รผlkeye yรถnelik veya รผrรผnรผ ABD iรงinden alฤฑrsanฤฑz tarifelerden kurtulabilirsiniz” dedi.
Tarifelerle karลฤฑlaลan birรงok ลirketin รin’i Vietnam ve diฤer Asya รผlkeleri iรงin terk ettiklerini savunan Trump, “Bu nedenle รin bir anlaลma yapmayฤฑ รงok fazla istiyor. Tarifeler nedeniyle รin ile iล yapan hiรง kimse kalmayacak. Bu รin iรงin รงok kรถtรผ, ABD iรงin รงok iyi. รin, ABD ile ticaretin avantajlarฤฑnฤฑ yฤฑllardan bu yana kullandฤฑ. Bu nedenle
รin misillemede bulunmamalฤฑ, รงรผnkรผ bu sadece iลleri daha da kรถtรผleลtirir” diye konuลtu.
“ABD ile bir anlaลma yapฤฑlmamasฤฑ halinde bunun รin’i รงok kรถtรผ ลekilde etkimeyeceฤini Devlet Baลkanฤฑ Xi ve birรงok รinli dostuma aรงฤฑk ลekilde sรถyledim” ifadelerini kullanan Trump, “รรผnkรผ tarifeler ลirketleri รin’i baลka รผlkeler iรงin terk etmeye zorlayacak. รin’den alฤฑm yapmak รงok pahalฤฑ olacak” dedi.







