Ciner, UCZ'daki payını ilginç isimlere devretti

Ciner, UCZ'daki payını ilginç isimlere devretti

Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner, Başbakan Erdoğan ile ses kayıtları medyaya sızdırılan Fatih Saraç ile ortak olduğu UCZ Mağazacılık'taki hisselerini içinde Erdoğan'ın eski ortağının da olduğu isimlere devrediyor

A+A-

Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner, indirim market zinciri UCZ’de çoğunluk hisselerini devrediyor. Rekabet Kurumu'nun internet sayfasında yer alan bilgiye göre Ciner'e ait Park Holding'in elinde bulunan ve şirket hisselerinin yüzde 60'ına denk gelen tutar Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın'a geçti.

Söz konusu şirkette Turgay Ciner’in yüzde 80, Mehmet Fatih Saraç ile Yiğit Şardan’ın yüzde 10’ar payları bulunuyordu. Turgay Ciner'in bu şirketteki ortağı Mehmet Fatih Saraç aynı zamanda Habertürk'te de üst düzey yönetici. Saraç'ın'ın son haftalarda Başbakan Erdoğan ve Fatih Altaylı ile yaptığı, Habertürk yayınlarına başbakan tarafından doğrudan müdahale edildiğini gösteren konuşmalar sosyal medyaya sızmış ve Erdoğan dün bu konuşmaları yaptığını kabul eden açıklamalar yapmıştı. Bu konuşmaların medyaya sızmasının ardından daha önce iddia edilen "Saraç Habertürk"ün gerçek sahibi" yeniden gündeme gelmişti.

UCZ Mağazacılık şirketinin ortaklık yapısı kadar hisselerin devredildiği isimler de ilginç aslında. Rekabet Kurumu'nun sayfasında yer alan bilgiye göre, Park Holding'in elinde bulunan ve şirket hisselerinin yüzde 60'ına denk gelen kısmı alarak çoğunluk sahibi olan isimler , "Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın"

Sözkonusu isimlerden Ergün Bodur, Başbakan Erdoğan'ın eski iş ortaklarından birisi. Bodur, Erdoğan başbakan olduktan sonra kurulan ve Ülker'in içiceklerinin İstanbul Anadolu yakasındaki dağıtımını yapacak  100 bin lira sermayeli "Yenidoğan Gıda Pazarlama" ortaklarından birisi. Bodur aynı zamanda bazı Ülker şirketlerinde üst düzey yöneticilik yaptı.

Türkiye'de 2 bine yakın mağazada faaliyet gösteren UCZ Mağazacılık hisselerini devralan isimlerden Ertan Acar Yıldız Holding'in patronları Murat Ülker ve Ali Ülker'in yönetiminde bulunduğu 10'a yakın şirkette yönetim kurulu üyesi olarak gözüküyor. 

İsmet Or Cafe Crown zincirlerinin kurucusu. Mado dondurmalarının sahibi Mehmet Kambur'un torunu olan Or aynı zamanda Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in yakın arkadaşı olarak biliniyor. Or, Ülker'e ait Bizim Mutfak'ın Eminönü'deki lokantasını da işletiyor

Veysel Taşkın, Ülker ve aynı aileye ait Yıldız Holding'te üst düzey yönetici. Bir dönem inşaat işi de yaptı. Ahmet Özaktaç ise yine Murat Ülker'in yakın arkadaşı olarak tanınıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.