Çin'in 2019 büyüme hedefi belirlendi

Çin'in 2019 büyüme hedefi belirlendi

Çin 2019 yılı için büyüme hedefini yüzde 6-6,5 olarak belirledi

A+A-

Çin'in yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi'nin ilk gününde konuşan Başbakan Li Keqiang, ekonomideki riskleri savuşturmak ve işsizlik oranının sabit tutmak için planlarını ortaya koydu. Bu planlar arasında harcamaların artırılması, yeni vergi indirimleri, işletmeler için harçların azaltılması gibi toplam büyüklükleri 2 trilyon yuan, yani Çin'in GSYH'sının yüzde 2'si büyüklüğünde olan tedbirler var. 

3 bin delegenin katıldığı Ulusal Halk Kongresi'nin açılışında 100 dakika süren bir konuşma yapan Li, ABD ile Çin arasında yaşanan ticari sürtüşmenin yol açtığı belirsizliklerin büyüme üzerinde yarattığı baskıya ve çözüm için yürütülen müzakerelere işaret etti. Li, "Taahhütlerimizi yerine getireceğiz ve hukuki hak ve çıkarlarımızı koruyacağız" diye konuştu. 

Büyüme hedefini yüzde 6-6,5 olarak belirlediklerini ifade eden Li, bu büyüme aralığının dünyaya Çin'in global büyümenin motoru olmaya devam edeceği sinyalini gönderdiğini belirtti ve istihdam yaratımının öncelikleri olmaya devam edeceğini vurguladı. Li, "İstihdamı ilk sıraya koyacağız" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.