Çin'in doğalgaz ithalatı arttı

Çin'in doğalgaz ithalatı arttı

Çin'in doğalgaz ithalatının 2013 yılında yüzde 25 artarak 53 milyar metreküpe ulaştı

A+A-

 Çin'in doğalgaz ithalatının 2013 yılında yüzde 25 artarak 53 milyar metreküpe ulaştı. Çin Milli Petrolleri'ne bağlı bir ekonomi ve teknoloji akademisinin raporuna göre, ithal edilen doğalgazın mevcut tüketimin üçte birine yakın.

Çin'in doğalgaz tüketiminin geçen yıl yüzde 13,9 arttığı ifade edilirken, doğalgazın ülkede tüketilen birincil enerji kaynaklarının yüzde 5,9'unu oluşturdu.

Raporda Çin'in toplam doğalgaz üretimi ve ihracatının 2014'te yüzde 11 artacağı ve 186 milyar metreküpe yükseleceği tahmin ediliyor.

Rapora göre Çin'in çevre sorunları ve kirlilik nedeniyle uyguladığı yeşil enerjiyi teşvik politikaları doğalgaz tüketiminde ve dolayısıyla ithalatında hızlı bir artışa neden oldu.

Ülkede geçen yıl belirlenen politikalarla birlikte özellikle yerel yönetimler kömüre bağımlılığı azaltmak için doğalgaz tüketimini teşvik etmeye başlamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.