Çin'in iki devi yapay zekada ortaklık kurdu

Çin'in iki devi yapay zekada ortaklık kurdu

Çin’in dünya çapında tanınan iki teknoloji devi Baidu ve Huawei, yapay zeka alanında ortak çalışmalar yapmak üzere ortaklık kurduklarını açıkladı

A+A-

Çin’in dünya çapında tanınan iki teknoloji devi Baidu ve Huawei, yapay zeka alanında ortak çalışmalar yapmak üzere ortaklık kurduklarını açıkladı. İki şirket teknolojilerini kullanarak insanlar için daha akıllı ve hızlı uygulamalara imza atacak…

Baidu ve Huawei, yapay zeka temelli ürün ve çözümler konusunda yeni ürünler ortaya çıkarmak için iş birliğine gidiyor. Söz konusu ortaklık 3 Temmuz günü Baidu’nın yıllık yapay zeka konferansında açıklandı. Tarafların verdiği bilgiye göre,

Baidu'nun en yeni derin öğrenme kapasitesiyle Huawei'nin yeni nesil yapay zeka çip teknolojisini eşleştirecek bir ortaklık oluşturuldu.

Baidu'nun PaddlePaddle (denetim kolu) derin öğrenme platformu ile Huawei’nin Kirin çipleri eşleştirilerek en iyi yapay zeka enerjisi ortaya çıkarılacak ve kullanıcılara daha akıllı ve hızlı uygulamalar sunulacak. Aslında iki şirket arasında açıklanan bu iş birliğinin temeli 2017 yılına dayanıyor ancak bugün bu kapsamlı stratejik iş birliği daha hızlı sonuçlar verecek seviyeye ulaştı.

Öte yandan Baidu, yapay zeka konferansı sırasında ortaya Honghu adında yeni bir ses işleme çipini tanıttı. Bu çip, esas olarak, taşıt araçlarında ve akıllı ev aletlerinde makine-insan karşılıklı sesli etkileşimlerde kullanılacak. Ayrıca Baidu, otomobil üreticisi Geely ile de akıllı bağlantısallık, akıllı sürüş, akıllı ev aletleri ve e-ticaret alanlarında bir ortaklık açıkladı.

Baidu son yıllarda, akıllı konuşmacı/hoparlör ve otomatik sürücülük dalları içeren yapay zeka alanlarında yatırımını artırdı. Şirket, 300 adet sürücüsüz araç (otomatik sürücü) filosunun 13 kentin yollarında test edildiğini duyurdu. 

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.