Toyotaโnฤฑn Adapazarฤฑโndaki fabrikasฤฑ รงip arzฤฑnda yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlar dolayฤฑsฤฑyla รผretimi geรงici olarak durduracak.
Bloomberg’e konuลan ลirket sรถzcรผsรผne gรถre, fabrika 20 Aฤustos ve 5 Eylรผl tarihleri arasฤฑnda รผretime ara verecek.
Toyota Tรผrkiye internet sitesine gรถre Toyota Motor Manufacturing Turkey fabrikasฤฑ yฤฑlda 280 bin รผretim kapasitesine sahip ve Japon markanฤฑn Avrupaโdaki en bรผyรผk รผreticisi durumunda.
Toyota Tรผrkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Bloomberg HT yayฤฑnฤฑnda รผretim tarafฤฑnda bu aksaklฤฑklarฤฑn sฤฑkฤฑntฤฑ yarattฤฑฤฤฑnฤฑ, bununla birlikte sรถz konusu girdilerin otomobillerden รงฤฑkarฤฑlmamaya รงalฤฑลฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylemiลti.
Bozkurt, sektรถrde ลu an bรผyรผk en bรผyรผk sฤฑkฤฑntฤฑnฤฑn mรผลteri talebine cevap verememek olduฤunu, markalarฤฑn elinde talebi karลฤฑlayacak kadar araรง olmadฤฑฤฤฑnฤฑ belirtmiลti.
Dรผnyada da รงip aralarฤฑ devam ediyor
Otomotiv sektรถrรผ kรผresel dรผzeyde de รงip arzฤฑnda yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlar dolayฤฑsฤฑyla รผretimin aksadฤฑฤฤฑ gรถrรผlรผyor.
Ford, yarฤฑ iletken รงip tedariki sorunu nedeniyle Almanya Kรถln’deki fabrikasฤฑnda รผretime geรงici olarak tekrar ara vereceฤini duyurdu.
Ford’dan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Malezyalฤฑ tedarikรงinin, Fiesta modelinin elektronik kapฤฑ modรผlรผnde kullanฤฑlan yarฤฑ iletkenlerin sevkiyatฤฑnฤฑ koronavirรผs nedeniyle geciktirmesi sonucu Kรถln’deki fabrika iลรงilerinin 17 Aฤustos’tan itibaren 2 hafta kฤฑsa sรผreli vardiyalar halinde รงalฤฑลacaฤฤฑ belirtildi.
Fabrika yรถnetimi tarafฤฑndan รงalฤฑลanlara iletilen yazฤฑda ise 6 Eylรผl’den sonra yarฤฑ iletken malzeme temininin hala belirsiz olduฤu, kฤฑsa sรผreli vardiyalarฤฑn daha uzun sรผrebileceฤi kaydedildi.
Ford, mayฤฑs ayฤฑ baลฤฑnda, Fiesta modelinin รผretimi iรงin yarฤฑ iletkenlerin yetersizliฤi nedeniyle 3 aydan fazla รผretime ara vermek zorunda kalmฤฑลtฤฑ.







