Commerzbank’ฤฑn Pazartesi gรผnkรผ raporunda TCMB’nin Salฤฑ gรผnรผ gerรงekleลtireceฤi politika toplantฤฑsฤฑndan รงฤฑkacak olasฤฑ bir faiz artฤฑrฤฑmฤฑ kararฤฑnฤฑn etkileri deฤerlendirildi.
รoฤu analistin 100 โ 125 baz puan faiz artฤฑrฤฑmฤฑ beklediฤi belirtilen rapora gรถre banka, piyasa beklentisine katฤฑlฤฑyor.
Buna karลฤฑn faiz artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan’ฤฑn โdรผลรผk faizโ sรถylemi ve Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn hala รงeliลkili olduฤu belitilen raporda olasฤฑ bir artฤฑrฤฑmฤฑn piyasa tarafฤฑndan โgeรงiciโ gรถrรผlebileceฤine dikkat รงekiliyor.
Kuuma gรถre Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn Salฤฑ gรผnkรผ toplantฤฑsฤฑndan รงฤฑkacak olasฤฑ bir faiz artฤฑrฤฑmฤฑ kararฤฑnฤฑn liraya fazla bir faydasฤฑ olmayabilir.
Bankaya gรถre TL’nin sรผrdรผrรผlebilir olarak fayda saฤlamasฤฑnฤฑn yolu Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan ya da Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Albayrak gibi kilit รถnemdeki isimlerin aรงฤฑk bir ลekilde faiz artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑ desteklemesinden geรงiyor.
Commerzbank’a gรถre faiz artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑn hรผkรผmetten tam destek almasฤฑ durumunda TL gรถzle gรถrรผlรผr biรงimde deฤer kazanabilir.







